21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Bild αυτοτρολάρεται για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτοτρολάρισμα ή απλώς αυτοκριτική; Σε μια αναπάντεχη τροπή, η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild επανεξέτασε τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Πριν από μια δεκαετία, όταν η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, η Bild είχε υποδείξει προκλητικά στην Ελλάδα, να πουλήσει ορισμένα από τα νησιά για να αποπληρώσει το αυξανόμενο χρέος ενώ στα «προς πώληση» περιουσιακά στοιχεία είχε συμπεριλάβει ακόμα και την Ακρόπολη.

«Παίρνεις κάρβουνο. Εμείς παίρνουμε την Κέρκυρα»

«Ακόμα κι αν ακούγεται τρελό: Αν πρέπει ακόμα να βοηθήσουμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να δώσουν κάτι σε αντάλλαγμα – π.χ. μερικά από τα όμορφα νησιά τους. Σύνθημα: Παίρνεις κάρβουνο. Εμείς παίρνουμε την Κέρκυρα»!, εγραφε τότε.

Σε μια ειρωνεία της τύχης, και με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει σήμερα δημοσιονομικό έλλειμμα 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Bild υποδεικνύει την ίδια λύση για την χώρα της , προτείνοντας στο Βερολίνο τα δικά της νησιά, όπως το Sylt, για να γεφυρώσει το δημοσιονομικό κενό.

«Δεν έλειψαν οι καλές συμβουλές από εμάς»

Συγκεκριμένα σε άρθρο της με τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας» η  «Bild» αναφέρει:

«Δεν έλειψαν οι καλές συμβουλές από εμάς όταν οι Έλληνες χρεοκόπησαν το 2010: “Γιατί δεν πουλάτε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες;” ήταν ο τίτλος της BILD εκείνη την εποχή – και το εννοούσαμε σοβαρά!»

« Είμαστε πράγματι ήδη τόσο χρεοκοπημένοι που ο υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner, πρέπει να πουλήσει το ηλιόλουστο νησί του Sylt;», αναρωτιέται η Bild, η οποία παραθέτει δήλωση  του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη ««Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».

Καθώς η γερμανική εφημερίδα  επανεξετάζει το παρελθόν της, υπογραμμίζει τη διασυνδεδεμένη φύση των παγκόσμιων οικονομιών και το κυκλικό μοτίβο των χρηματοπιστωτικών κρίσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό