19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Audi φρεσκάρει στα σημεία το Q8

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καμπανάκι της ανανέωσης χτύπησε στο Ingolstadt για τη ναυαρχίδα της “Q” οικογένειας SUV. Το Audi Q8 λανσαρίστηκε στην αγορά το 2018 και παρότι σχεδιαστικά “στέκεται” ακόμα αξιοπρεπέστατα απέναντι από τον ανταγωνισμό, η εταιρία αποφάσισε ότι μπορεί να επωφεληθεί από ένα διακριτικό facelift το οποίο φέρνει κατά κύριο λόγο νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος, νέα χρώματα και μερικές αναβαθμίσεις στην καμπίνα με την τιμή του να ξεκινά στη Γερμανία από τα €86.700.

Η πιο εμφανής αλλαγή στο design του νέου Audi Q8 εντοπίζεται στο εμπρός μέρος και πιο συγκεκριμένα, στην χαρακτηριστική “Singleframe” γρίλια που έχει ανασχεδιαστεί και διαθέτει πλέον κάθετα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα “A” μοντένα κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός ότι το Q8 ανήκει στην… αφρόκρεμα των μοντέλων της Audi. Παρατηρούμε επίσης τις νέες εισαγωγές αέρα και την περαιτέρω μείωση των διακοσμητικών με την Audi να συνεχίζει την πρακτική απλοποίησης του σχεδιασμού της ενώ για όποιον επιθυμεί έναν πιο σπορ χαρακτήρα για το Q8 του αλλά δεν θέλει να καταφύγει στις πιο εξειδικευμένες “S” ή “RS” εκδόσεις, το S line πακέτο προσφέρει ακριβώς αυτό.

Την παράσταση κλέβουν τα νέα φωτιστικά σώματα που στην κορυφαία εκδοχή τους εξοπλίζονται με HD Matrix LED τεχνολογία και laser για την μεγάλη σκάλα, με το τελευταίο να ενεργοποιείται από τα 70 km/h και να αυξάνει δραστικά την ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε συνδυασμό με τα OLED πίσω φωτιστικά σώματα που είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα στο Q8, υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του μοντέλου ενώ η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 4 διαφορετικές “υπογραφές” για τα LED φώτα ημέρας εμπρός αλλά και τα OLED πίσω, παρέχουν και ένα ενδιαφέρον επίπεδο εξατομίκευσης που θα εκτιμήσουν οι ιδιοκτήτες. Όπως στα A8 και Q5 δε, τα ψηφιακά OLED πίσω φώτα ενσωματώνουν έναν αισθητήρα που όταν ανιχνεύσει ένα όχημα σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων πίσω από το Q8, ενεργοποιεί όλα τα φωτιστικά στοιχεία των φαναριών για να το κάνουν ακόμα πιο εμφανές.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν όπως είπαμε τρία επιπλέον μεταλλικά χρώματα (Sakhir Gold, Ascari Blue και Chili Red) και 5 νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος σε διάσταση από 21 έως 23 ίντσες ενώ το ανανεωμένο Audi Q8 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές αλλά σε κάθε περίπτωση ήπια υβριδικές εκδόσεις όσον αφορά στους κινητήρες. Η βασική 45 TDI έκδοση εξοπλίζεται με έναν 3-λιτρο turbodiesel 231 ίππων και 500 Nm ροπής και αμέσως πιο πάνω, βρίσκεται η 50 TDI με μία ισχυρότερη εκδοχή του ίδιου συνόλου που παράγει 286 ίππους και 600 Nm ροπής. Το Audi Q8 55 TFSI από την άλλη, διαθέτει έναν 6-κύλινδρο Otto κινητήρα με χωρητικότητα 3.0 λίτρων που προσφέρει 340 ίππους και 500 Nm ροπής και είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του Q8 πριν φτάσουμε στο SQ8 με τον twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων και των 507 ίππων με 770 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο Tiptronic και το quattro σύστημα τετρακίνησης ενώ το SQ8 διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για μείωση της κατανάλωσης σε σενάρια χαμηλού φορτίου.

Η Audi δηλώνει ότι οι παραγγελίες ξεκινούν για το ανανεωμένο Q8 ήδη από τον μήνα που διανύουμε και όπως είπαμε, οι τιμές ξεκινούν στη Γερμανία από τα €86.700 για το standard 45 TDI και από τα €119.500 για το κορυφαίο, προς το παρόν, SQ8. Αργότερα θα ακολουθήσει και η “RS” έκδοση που αναμένεται να υιοθετήσει τις ίδιες αναβαθμίσεις αλλά θα περιμένουμε να την δούμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό