18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Audi πειραματίζεται με τον διάδοχο του TT

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στα επόμενα 5 ή 10 χρόνια η Audi θα λανσάρει τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του TT. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ονομαστεί έτσι αλλά σίγουρα θα καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο στην αγορά και στην γκάμα της γερμανικής μάρκας αν και το πώς θα ονομαστεί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει σε αυτό το σημείο είναι ότι Audi έχει ήδη αρχίζει να πειραματίζεται δηλώνοντας με περίσσιο θάρρος και περηφάνια ότι ο διάδοχος του εμβληματικού coupe/roadster θα ξεκινήσει από μία λευκή κόλλα χαρτί.
“Δεν θα είναι απλά ο αντικαταστάτης” του TT δηλώνει σε αγγλικό μέσο ο εκπρόσωπος σχετικά με την τεχνική εξέλιξη της Audi, Daniel Schuster όπως επίσης η προσέγγιση της εταιρίας κατά τη δημιουργία του επερχόμενου μοντέλου δεν θα είναι “βγάλε τον κινητήρα, βάλε έναν ηλεκτροκινητήρα και έχεις ένα ηλεκτρικό TT”. Θα είναι διαφορετικό αλλά συναισθηματικό, με τον Schuster να τονίζει την “συναισθηματική” πτυχή ενός μοντέλου σε αυτή την κατηγορία.

Πειραματισμοί όμως δεν γίνονται μονάχα για το σχήμα και το design του μελλοντικού μοντέλου αλλά και για τον ήχο του. Ένα sports car πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο soundtrack και ο διάδοχος θα πρέπει να έχει τον δικό του ηχητικό χαρακτήρα. Όχι να μιμείται κάποιον άλλο αλλά να είναι ξεχωριστός και συμβατός με την εποχή του. Η Audi δηλώνει για παράδειγμα ότι δεν πρόκειται να προσπαθήσει να αναπαράγει τον ήχο του εμβληματικού 5-κύλινδρου βενζινοκινητήρα.
“Ειλικρινά, είχαμε κάποια πρωτότυπα όπου αναπαράγαμε τον 5-κύλινδρο ήχο και δεν ταίριαζε καθόλου. Πρέπει λοιπόν να προσανατολίζεται στον πελάτη αλλά πρέπει να είναι ειδικό. Η ησυχία είναι ο νέος ήχος.“
Δήλωσε ο Rolf Michl της Audi Sport ενώ ο επικεφαλής εξέλιξης, Steffen Bamberger, πήγε ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας στην εξίσωση πέραν από τον ήχο και τα διάφορα ειδικά χαρακτηριστικά ενός θερμικού κινητήρα, σχολιάζοντας ότι η αναπαραγωγή τους είναι υπερβολικά πολύπλοκη αλλά συμπληρώνοντας και ότι η περίπτωση του επερχόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θα πάρει έστω και έμμεσα την θέση του TT στην γκάμα της γερμανικής μάρκας, θα είναι διαφορετική. Όχι επειδή θα είναι ευκολότερη στην εξέλιξη της αλλά επειδή ως πρόταση, το νέο EV θα ενσωματώνει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα χαρακτηριστικών με πρώτο και καλύτερο αυτό της ευελιξίας. “Θα εκπλαγείτε” δηλώνει ο Michl και η αλήθεια είναι ότι το περιμένουμε αυτό από την Audi που μετά το e-tron GT βαδίζει την πεπατημένη με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό