20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Audi θα αυξήσει τις “on-demand” λειτουργίες από το 2024!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο ο χρόνος περνά και τα αυτοκίνητα αντιμετωπίζονται από τους ίδιους τους κατασκευαστές ως συνδεδεμένες υπηρεσίες ή/και ως κινούμενο λογισμικό, τόσο θα βλέπουμε να δοκιμάζονται νέα πράγματα. Ένα από αυτά, είναι οι “on-demand” λειτουργίες. Λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες των οχημάτων με το αντίστοιχο αντίτιμο αλλά χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης κάποιας αντιπροσωπείας – όπως για παράδειγμα μέσω της “myAudi” εφαρμογής στην περίπτωση της γερμανικής εταιρίας.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της Audi, Oliver Hoffmann, ο αριθμός αυτών των “on-demand” λειτουργιών θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον χάρη στο λανσάρισμα της νέας ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ενεργοποιήσουν επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού ακόμα και μετά την αγορά του οχήματος. Το hardware θα υπάρχει ήδη, απλά η λειτουργία του ή αν προτιμάς, κάποια πιο προηγμένη λειτουργία του θα είναι κλειδωμένη πίσω από μία επιπλέον πληρωμή ή συνδρομή. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή οι on-demand λειτουργίες περιορίζονται στο e-tron και το e-tron Sportback και περιλαμβάνουν ένα LED Matrix πακέτο που αλλάζει αυτόματα την σκάλα των φωτιστικών σωμάτων, ένα πακέτο φωτισμού με animations κατά το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του οχήματος και μία λειτουργία ημι-αυτόνομης στάθμευσης με την οποία το όχημα βρίσκει μόνο του την θέση και παρκάρει σε αυτήν.

Να θυμίσουμε ότι η BMW ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που προσπάθησε να βάλει το χέρι της στο συγκεκριμένο βάζο με το μέλι αλλά η αντίδραση του κόσμου την ανάγκασε να οπισθοχωρήσει άμεσα και σχετικά άτακτα. Τώρα, η Audi πιστεύει ότι ήρθε ή αν μη τι άλλου πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου αλλά μην κάνεις το λάθος να υποθέσεις ότι αυτές οι on-demand λειτουργίες και όποιες άλλες προστεθούν στο μέλλον είναι ένας τρόπος να αυξήσει δραστικά και άνευ κόστους τα έσοδα της. Όχι βέβαια. Αυτή απλά απαντά στις ανάγκες του κοινού και καλύπτει τις απαιτήσεις του. Τα έσοδα που αναμφίβολα θα προκύψουν είναι ένα είδος… bonus. Για να δούμε λοιπόν το εύρος των λειτουργιών που θα προσφέρει η Audi και πόσο λίγος χρόνος να χρειαστεί για να πειστούμε ότι αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο είναι όχι μόνο αποδεκτό, αλλά και συμφέρον για εμάς τους καταναλωτές…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό