27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Audi επενδύει στην τεχνολογία και την ασφάλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Έπειτα από 7 χρόνια αποκατάστασης του εδάφους και κατασκευής, η Audi ανακοινώνει με δικαιολογημένη περηφάνεια ότι ανοίγει επιτέλους το incampus τεχνολογικό πάρκο. Ένα σύμπλεγμα που δημιουργήθηκε ως μέρος της κοινοπραξίας ανάμεσα στην Audi και την πόλη του Ingolstadt, πήρε τη θέση ενός διυλιστηρίου και θα στεγάσει μεταξύ άλλων το νέο Vehicle Safety Center, ένα IT Center και την εταιρία λογισμικού CARIAD του ομίλου Volkswagen, με επιπλέον χώρους για εταιρίες και ιδρύματα να ανοίγουν σε μεταγενέστερες φάσεις. Στα εγκαίνια του τεχνολογικού πάρκου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βαυαρίας, Markus Soder, ο Δήμαρχος του Ingolstadt, Christian Scharpf, ο CEO της Audi, Gernot Dollner και ο CEO της CARIAD, Peter Bosch.

Το μεγαλύτερο κτίριο στο incampus, με διαστάσεις 130 επί 260 μέτρα, φιλοξενεί το νέο Vehicle Safety Center όπου θα απασχολούνται περί τα 100 άτομα και θα επιτρέψει στην γερμανική εταιρία να πραγματοποιεί σημαντικά πιο ολοκληρωμένες δοκιμές πρόσκρουσης. Περισσότερες σε αριθμό και αναβαθμισμένες όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την ποικιλία τους, δοκιμές πρόσκρουσης χάρη στο κινητό, τσιμεντένιο block 100 τόνων και τους εκτενείς ανοιχτούς χώρους που δίνουν την δυνατότητα στους μηχανικούς να τροποποιούν ανάλογα με τις επιθυμίες τους τα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά της κάθε δοκιμής. Στο νέο Vehicle Safety Center μετακόμισαν και περισσότερες από 60 crash test dummies διαφόρων μεγεθών και τύπων (από ένα ανήλικο 18 μηνών έως έναν ενήλικα 102 κιλών) που χάρη στους πολυάριθμους αισθητήρες τους παρέχουν τεράστιο όγκο πολύτιμων δεδομένων ενώ την καταγραφή των συμβάντων υπάρχουν high-speed κάμερες, ένας μεγάλος αριθμός αισθητήρων και… κατόπιν εορτής, λεπτομερείς τρισδιάστατες σαρώσεις.

Φυσικά όλα αυτά, όπως και οι δεκάδες χιλιάδες προσομοιώσεις που γίνονται σε μηνιαία βάση πριν κατασκευαστή καν το πρώτο πρωτότυπο, απαιτούν και την ανάλογη υπολογιστική ισχύ οπότε το νέο IT Center του incampus παίζει και εδώ έναν σημαντικό ρόλο. Ένα IT Center 10.000 τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιεί περίπου 800 servers και αποθηκευτικές μονάδες σε μία περιοχή 2.400 τετ. μέτρων και μπορεί να επεκταθεί σε πρώτη φάση στα 2 MW και σε μετέπειτα φάσεις έως τα 4.4 MW. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα τέσσερα κτίρια εντός του incampus που φιλοξενούν την CARIAD – ένα hub τεχνολογίας και η μεγαλύτερη τοποθεσία της εν λόγω εταιρίας του Group, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι εξελίσσοντας τις επόμενες γενιές του λογισμικού και των αρχιτεκτονικών ηλεκτρονικών όχι μόνο για τις premium μάρκες του ομίλου όπως η Audi και η Porsche αλλά για το σύνολο της οικογένειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό