17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Aston Martin συνεργάζεται με την Lucid

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μακρύ χέρι της τεχνολογίας του εξηλεκτρισμού δεν έχει αγγίξει ακόμα τους κατασκευαστές εξωτικών αυτοκινήτων με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ένταση που έχει αγγίξει την υπόλοιπη, mainstream αυτοκινητοβιομηχανία. Αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά-σιγά κάποιες εξηλεκτρισμένες προτάσεις αλλά αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας οπότε η παραδειγματική καθυστέρηση της Aston Martin να μπει σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει φανεί ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγγλική μάρκα πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον και γι’ αυτό ανακοίνωσε εχθές την συνεργασία της με την Lucid Motors.

Η συμφωνία αγγίζει τα 232 εκατομμύρια δολάρια και οι πληροφορίες λένε πως η Aston Martin θα αποκτήσει πρόσβαση στην ειδική, αρθρωτή αρχιτεκτονική για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες της Lucid ενώ σε αντάλλαγμα, η αμερικανική εταιρία θα λάβει εκτός από το προαναφερθέν ποσό σε δόσεις μέσα στην επόμενη τριετία και ένα μερίδιο της τάξης του 3.7% στην Aston Martin. Να θυμίσουμε ότι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Lucid προσφέρει μόνο ένα μοντέλο (το SUV της ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί προσεχώς) αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η αγγλική μάρκα έκρινε έπειτα από διεξοδική έρευνα ότι η τεχνολογία της υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού και ταιριάζει καλύτερα στην φιλοσοφία της Aston. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η αγγλική μάρκα απλά θα τοποθετεί το κινητήριο σύνολο της Lucid στα δικά της μοντέλα. Όχι, η Aston Martin θα τροποποιεί τόσο το λογισμικό όσο και το design, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε η λειτουργία των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και των υπόλοιπων μερών να ταιριάζει στον χαρακτήρα των μοντέλων της.

Μία βασική διαφορά η οποία ήδη έγινε γνωστή είναι ότι ενώ το κορυφαίο Lucid Air εξοπλίζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.200 ίππων, η Aston Martin θα χρησιμοποιεί ένα set-up με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η απόδοση του παραμένει άγνωστη αλλά η αγγλική μάρκα φιλοδοξεί ότι το κινητήριο σύνολο θα είναι έτοιμο για δοκιμές σε συνθήκες εργαστηρίου μέχρι το τέλος του 2023, θα τοποθετηθεί σε πρωτότυπο για δοκιμές σε δημόσιους δρόμους μέχρι τις αρχές του 2024 και θα είναι έτοιμο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, ένα νέο crossover, γύρω στα μέσα της δεκαετίας ή ελάχιστα αργότερα. Μετά από αυτό θα ακολουθήσουν και άλλα φυσικά, με τις φήμες να αναφέρουν ότι η Aston Martin ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό grand tourer προς τα τέλη της δεκαετίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό