16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans το 2025!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν ψάχνεις να βρεις στον κόσμο των motorsports τι κάνει ένα σετ κανονισμών επιτυχημένο, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πέρα από την ανταπόκριση των κατασκευαστών. Η Formula 1 είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση καθώς πρόκειται για ένα πολύ κλειστό, πολύ exclusive club αλλά πέρα από αυτήν, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις προς την μεριά των θεατών – απομακρυσμένων ή στον χώρο που διεξάγονται οι αγώνες. Οι θεατές ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τους κατασκευαστές και με αυτό το κριτήριο, οι “Hypercar” κανονισμοί της FIA για τους αγώνες αντοχής και πιο συγκεκριμένα, το World Endurance Championship και τις 24 ώρες του Le Mans, είναι ήδη ένα τεράστιο hit.
Οι Hypercar κανονισμοί είναι αυτοί που έφεραν πίσω στους αγώνες αντοχής το μεγαλύτερο, ενδεχομένως, όνομα σε ολόκληρη την βιομηχανία αυτοκινήτου (λέγε με Ferrari), την τεράστια Porsche, την Cadillac, την Alpine, την BMW, την Lamborghini, την Peugeot, την Toyota και τώρα, την Aston Martin η οποία ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στο Le Mans το 2025 με την εξωτική Valkyrie! Με λίγα λόγια, η Aston Martin όχι μόνο επιστρέφει στους αγώνες αντοχής όπου είχε τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά το κάνει με ένα αυθεντικό hypercar – ένα αγωνιστικό που αντιστοιχεί άμεσα με ένα μοντέλο παραγωγής, έστω και εξαιρετικά περιορισμένης.

Φυσικά, παρότι η Aston Martin Valkyrie που θα παλέψει για τη νίκη στις πίστες του κόσμου βασίζεται στην Valkyrie και πιο συγκεκριμένα, στην AMR Pro έκδοση, που έχουν ήδη αγοράσει κάποιοι τυχεροί, θα υπακούει στους κανονισμούς της κατηγορίας που σημαίνει ότι η ιπποδύναμη της δεν θα υπερβαίνει τους 680 ίππους αλλά αυτοί θα παράγονται (μαζί με μία ηχητική πανδαισία) από μία detuned εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 που εξέλιξε η Cosworth για το μοντέλο παραγωγής. Η προσπάθεια θα γίνει σε συνεργασία με την αμερικανική Heart of Racing και δεδομένου ότι η Valkyrie θα λάβει μέρος στις 24 ώρες του Le Mans, στις 24 ώρες της Daytona και τις 12 ώρες του Sebring, η Aston Martin θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής παγκοσμίως που αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα αγώνων GT και sports car καθώς και στην Formula 1!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό