23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Apple στην κορυφή: Tα top 7 smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2023 είναι όλα iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

H Counterpoint δημοσίευσε μια νέα αναφορά για τα μοντέλα smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2023 και για πρώτη φορά, τα επτά κορυφαία είναι όλα iPhone. H Apple αποδείχθηκε κυρίαρχος και στις πωλήσεις smartphone στην Ευρώπη το Q4 του 2023, επικρατώντας της Samsung.

Η έρευνα παρακολουθεί τις παγκόσμιες πωλήσεις μεμονωμένων μοντέλων smartphone, και το απίστευτο είναι ότι, ενώ εκατοντάδες νέα τηλέφωνα κυκλοφορούν ετησίως, η Counterpoint λέει ότι αυτή η λίστα με τα top-10 αντιπροσωπεύει το επιβλητικό 20% της παγκόσμιας αγοράς.

Οι τρεις πρώτες θέσεις είναι όλα τα μοντέλα iPhone 14, με το βασικό μοντέλο να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το iPhone 15 κυκλοφόρησε το 2023 αλλά μόλις στο τέλος του Σεπτεμβρίου, επομένως δεν είχε πολύ χρόνο για να φτάσει την κορυφή, ωστόσο τα τρία μοντέλα της σειράς εκτοξεύτηκαν στις θέσεις 5,6 και 7 με μόλις τρεις μήνες πωλήσεων. Ανάμεσα στα μοντέλα 14 και 15 στο Νο. 4 βρίσκεται το iPhone 13, το φθηνότερο iPhone της premium σειράς που πουλά αυτή τη στιγμή η Apple.

Το πραγματικό φθηνότερο iPhone, το iPhone SE, δεν μπήκε στη λίστα φέτος, καθώς ο κάπως παλιομοδίτικος σχεδιασμός του και το μικρότερο μέγεθος δεν έχουν απήχηση στους καταναλωτές. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν την Apple να σταματά τη σειρά SE.

Η Samsung κρατά τις τρεις τελευταίες θέσεις της λίστας αλλά κανένα από τα μοντέλα που συναντάμε σε αυτές δεν είναι ναυαρχίδα. Η Samsung έχει πολλές ακριβές ναυαρχίδες, όπως το Galaxy Z Fold στα 1.800 δολάρια, αλλά τα τηλέφωνα που αποστέλλει σε όγκο είναι όλα οικονομικά συσκευές. Στη θέση 8 έχουμε το Galaxy A14 5G στα περίπου 180 ευρώ, ενώ στη θέση 9 είναι το φθηνότερο μοντέλο στη Samsung, το Galaxy A04e των 100 δολαρίων και, στη συνέχεια, στο Νο. 10, ένα Galaxy A14 4G, που είναι περίπου 160 δολάρια. Αυτές οι συσκευές, ωστόσο, σπάνια πωλούνται σε αυτή την τιμή αφού συνήθως δίνονται πακέτο με συμβόλαια σε πολύ χαμηλή τιμή.

Είναι δύσκολο για οποιοδήποτε τηλέφωνο Samsung να ξεχωρίσει στην αγορά, επειδή η Samsung κυκλοφορεί τόσες πολλές συσκευές. Στη βάση δεδομένων του GSM Arena, κοιτώντας για τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν την περίοδο 2021–2023, βλέπουμε ότι η Apple έχει κυκλοφορήσει 13 τηλέφωνα, ενώ η Samsung έχει 89 διαφορετικά μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό