16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Apple προειδοποιεί όσους φορτίζουν το iPhone τους όσο κοιμούνται

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι περισσότεροι χρήστες smartphone συνηθίζουν να φορτίζουν τη συσκευή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά η Apple προειδοποιεί τους κατόχους iPhone που έχουν αυτή τη ρουτίνα.

Η εταιρεία δε ζητά να σταματήσουμε να φορτίζουμε το τηλέφωνό μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά έχει επισημάνει ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν φορτίζουμε το τηλέφωνό μας κάπου όπου θα υπερθερμανθεί.

Πιο συγκεκριμένα, εξηγείται ότι η φόρτιση ενός iPhone ενώ είναι καλυμμένο και δεν μπορεί να αεριστεί μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Η προειδοποίηση μπορεί να βρεθεί στο σημείωμα «Σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας για το iPhone» στον ιστότοπο της Apple και περιγράφει πώς οι χρήστες iPhone πρέπει να «αποφεύγουν την παρατεταμένη επαφή του δέρματος με το καλώδιο φόρτισης και την υποδοχή όταν το καλώδιο φόρτισης είναι συνδεδεμένο σε πηγή ρεύματος, επειδή μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή τραυματισμό».

Το σημείωμα προσθέτει επίσης: «Θα πρέπει να αποφεύγεται ο ύπνος ή η καθιστή θέση πάνω στο καλώδιο φόρτισης ή στην υποδοχή φόρτισης».

«Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική για να αποφύγετε καταστάσεις όπου το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με μια συσκευή, το τροφοδοτικό της ή έναν ασύρματο φορτιστή όταν λειτουργεί ή είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή ρεύματος για μεγάλες χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, μην κοιμάστε σε μια συσκευή, τροφοδοτικό ή ασύρματο φορτιστή ή μην τα τοποθετείτε κάτω από μια κουβέρτα, μαξιλάρι ή το σώμα σας, όταν είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή ρεύματος.

Διατηρήστε το iPhone, το τροφοδοτικό και οποιονδήποτε ασύρματο φορτιστή σε καλά αεριζόμενο χώρο όταν χρησιμοποιείτε ή φορτίζετε. Προσέξτε ιδιαίτερα εάν έχετε κάποια φυσική κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητά σας να ανιχνεύετε θερμότητα στο σώμα».

Αν το ενδεχόμενο να πιάσει φωτιά το κινητό σας ενώ το φορτίζετε και κοιμάστε πάνω σε αυτό μπορεί να μοιάζει απίθανο, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ένας πυροσβέστης από το Kent Fire Rescue έκανε μια δημοσίευση στο TikTok για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της φόρτισης των τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μιλώντας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε: «Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις εδώ στο Kent Fire Rescue σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Να λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει.

«Νούμερο ένα: δεν μπορείς να μυρίσεις τίποτα όταν κοιμάσαι, οπότε αν αρχίσει να καίγεται, η φωτιά δεν θα σε ξυπνήσει.

«Νούμερο δύο: χρειάζονται μόνο τρεις αναπνοές, σωστά, για να σε κάνουν να χάσεις τις αισθήσεις σου.

«Νούμερο τρία: πολλοί άνθρωποι έχουν φτηνούς ή ελαττωματικούς φορτιστές τηλεφώνου, αλλά ακόμα και οι γνήσιοι είναι γνωστό ότι προκαλούν πυρκαγιές».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό