20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες σε 92 χώρες για επιθέσεις μισθοφόρων spyware

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple έστειλε ειδοποιήσεις απειλών σε χρήστες iPhone σε 92 χώρες την Τετάρτη, προειδοποιώντας τους ότι μπορεί να έχουν γίνει στόχος επιθέσεων μισθοφόρων spyware.

Η εταιρεία έστειλε τις ειδοποιήσεις σε άτομα σε 92 χώρες στις 12 μ.μ. ώρα Ειρηνικού την Τετάρτη και δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των εισβολέων ή τις χώρες όπου οι χρήστες έλαβαν ειδοποιήσεις.

«Η Apple εντόπισε ότι στοχάζεστε από μια επίθεση μισθοφόρου spyware που προσπαθεί να θέσει σε κίνδυνο το iPhone που σχετίζεται με το Apple ID σας -xxx-», έγραψε η εταιρεία στην προειδοποίηση προς τους επηρεαζόμενους πελάτες.

«Αυτή η επίθεση πιθανότατα να σας στοχεύει ειδικά για το ποιοι είστε ή τι κάνετε. Αν και δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτευχθεί απόλυτη βεβαιότητα κατά τον εντοπισμό τέτοιων επιθέσεων, η Apple έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτήν την προειδοποίηση — παρακαλούμε λάβετε την σοβαρά υπόψη», πρόσθεσε η προειδοποίηση.

Η Apple στέλνει αυτές τις ειδοποιήσεις πολλές φορές το χρόνο και έχει ειδοποιήσει χρήστες σε περισσότερες από 150 χώρες από το 2021, αναφέρεται σε μια ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης.

Η Apple έστειλε επίσης την ίδια προειδοποίηση σε ορισμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο. Αργότερα, η μη κερδοσκοπική ομάδα υπεράσπισης της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε ότι βρήκε το επεμβατικό λογισμικό κατασκοπείας Pegasus της NSO Group στα iPhone διακεκριμένων δημοσιογράφων στην Ινδία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό