21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Apple λύγισε – Υιοθετεί το πρότυπο RCS στο iPhone το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Το χρώμα των φυσαλίδων συνομιλίας ανάμεσα σε χρήστες iPhone και Android είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ειδικά μεταξύ των νέων έχει περάσει η πεποίθηση ότι οι μπλε φυσαλίδες (iOS) δείχνουν πλούτο και οι πράσινες (Android) δείχνουν φτώχια.

Η Google και άλλες εταιρείες Android πίεζαν την Apple για καιρό να υιοθετήσει το πρότυπο RCS στο iOS αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη. Το RCS (Rich Communication Services) είναι ένα πρότυπο επικοινωνίας που αποσκοπεί να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά μηνύματα SMS (Short Message Service) και MMS (Multimedia Messaging Service) με μια πιο πλούσια, διαδραστική και λειτουργική μορφή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το RCS υποστηρίζεται από την GSM Association, που αποτελείται από τους κύριους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές συσκευών.

H Αpple τώρα, ωστόσο, φαίνεται πως υποχωρεί και ανακοινώνει σχέδιο να φέρει το RCS στα iPhone το 2024. Αλλά δεν θα γίνει ένα με το iMessage. Θα ενσωματωθεί στο iPhone αλλά το iMessage θα εξακολουθεί να υπάρχει. Και είναι πιθανό να εξακολουθούν να υπάρχουν και οι πράσινες φυσαλίδες.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε σχετικά στο 9to5Mac:

Αργότερα το επόμενο έτος, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται επί του παρόντος από την Ένωση GSM. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με SMS ή MMS. Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple.

Η εταιρεία είπε επίσης στο 9to5Mac ότι τα SMS και MMS θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως εναλλακτική λύση.

Το RCS θα φέρει πολλές λειτουργίες που μοιάζουν με το iMessage σε ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών ανάμεσα σε iPhone και Android: ενδείξεις ότι ο συνομιλητής έχει διαβάσει ένα μήνυμα ή ότι πληκτρολογεί απάντηση, κοινή χρήση εικόνας και βίντεο υψηλής ποιότητας, κοινή χρήση τοποθεσίας.

Λίγο νωρίτερα, η Nothing είχε ανακοινώσει τη λειτουργία Nothing Chats που φέρνει το iMessage στο Android και καταρρίπτει το χάσμα μεταξύ μπλε και πράσινων φυσαλίδων στη συνομιλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό