17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Apple κατασκευάζει δύο πρωτότυπα clamshell foldable iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple φέρεται να κατασκευάζει αυτή τη στιγμή δύο πρωτότυπα foldable iPhone, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information με πληροφορίες από “άτομο με άμεση γνώση της κατάστασης”. Αυτές είναι συσκευές τύπου flip, όπως το Samsung Galaxy Z Flip 5 και το Oppo Find N3 Flip, και όχι μεγαλύτερες συσκευές όπως το Galaxy Z Fold 5 της Samsung ή το OnePlus Open.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως το Κουπερτίνο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει ένα clamshell foldable. H εταιρεία απλώς δοκιμάζει αυτόν τον παράγοντα μορφής. Αυτά τα τηλέφωνα δεν αποτελούν μέρος των σχεδίων μαζικής παραγωγής της Apple για φέτος ή το 2025, οπότε το νωρίτερο που μπορεί να τα δούμε είναι το φθινόπωρο του 2026, εάν φυσικά το project προχωρήσει.

Η Apple φέρεται να έχει μιλήσει ήδη με έναν κατασκευαστή από την Ασία για την προμήθεια ανταλλακτικών για το foldable iPhone, ωστόσο η διαδικασία μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή εάν το project δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εταιρείας.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ήθελε να κατασκευάσει ένα foldable που θα ήταν τόσο λεπτό όσο ένα iPhone όταν είναι κλειστό από το 2018. Η τεχνολογία της μπαταρίας και της οθόνης, ωστόσο, δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί. Έτσι, το 2020 ακούστηκε ότι διέκοψε τις σχετικές εργασίες για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός foldable iPad, το οποίο δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2026. Τώρα φαίνεται πως δουλεύονται παράλληλα και τα δύο project.

Επί του παρόντος, οι μηχανικοί της Apple προσπαθούν να απαλλαγούν από την πτυχή της οθόνης και να σχεδιάσουν έναν μεντεσέ που επιτρέπει στην οθόνη να είναι τελείως επίπεδη, έτσι ώστε το Apple Pencil να μην επηρεάζεται αρνητικά από αυτό κατά τη χρήση. Η LG και η Samsung Display έχουν χρησιμοποιηθεί και οι δύο για το foldable iPad αλλά δεν είναι σαφές ποιες εταιρείες θα κατασκευάζουν τις οθόνες για το αντίστοιχο iPhone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό