17.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Apple ενδέχεται να χωρίσει το App Store στα δύο στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple φέρεται να ετοιμάζεται να χωρίσει το App Store σε δύο μέρη προκειμένου να συμμορφωθεί με το Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απαιτήσει από τον τεχνολογικό γίγαντα να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών και τις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg, η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με το DMA μέχρι τις 7 Μαρτίου. Με το ξεχωριστό App Store, η Apple θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές από τρίτους και να επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις δικές τους μεθόδους πληρωμής, παρακάμπτοντας την προμήθεια της Apple για τις αγορές εφαρμογών και τις δαπάνες εντός των εφαρμογών.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο CEO της Apple, Tim Cook, συναντήθηκε με την επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ, Margrethe Vestager, στο Apple Park, αλλά δεν κατάφερε να την πείσει να επανεξετάσει το DMA. Η Apple υποστηρίζει ότι το app sideloading και οι εναλλακτικές μέθοδοι πληρωμής μπορεί να εκθέσουν τους χρήστες σε κακόβουλο λογισμικό, απάτες και παραβιάσεις δεδομένων. Η Vestager, από την άλλη πλευρά, υπενθύμισε στον Cook ότι η Apple πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες ή να αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό