23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Apple είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παγκόσμια αγορά τηλεφώνων ανακάμπτει επιτέλους μετά από μια περίοδο ύφεσης που διήρκεσε 9 συνεχόμενα τρίμηνα λόγω της πανδημίας. Η Apple επίσημα κατατάσσεται ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, με 232,6 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Omdia. Αντίθετα, η Samsung ακολουθεί με 225,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Είναι προφανές ότι η μέση τιμή πώλησης των iPhone της Apple είναι αισθητά υψηλότερη, καθιστώντας την Apple τον πιο κερδοφόρο κατασκευαστή τηλεφώνων στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεφωνίας στον κόσμο δεν είναι η Apple. Συγκεκριμένα, η σειρά iPhone 15, ειδικά η σειρά Pro με το νέο της δυναμικό ζουμ, την ανέβασε στην πρώτη θέση το 2023. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, η Apple αντιμετώπισε μια σημαντική πτώση των πωλήσεών της κατά 12,9% το τέταρτο τρίμηνο, με ένα μεγάλο μέρος αυτής της μείωσης να οφείλεται στην επιτυχία της Huawei. Η ανακοίνωση της Huawei για την κατασκευή ενός τηλεφώνου σειράς Mate με homebrew επεξεργαστή, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αυξήσε σημαντικά τις πωλήσεις της στην Κίνα, επηρεάζοντας αρνητικά τη μερίδα της Apple στην αγορά.

Επομένως, αν και η Apple αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πωλήσει τα τηλέφωνά της στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης Android, η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά τηλεφώνων στον κόσμο, επιτρέποντας στην Huawei να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της κατά εντυπωσιακά 64% το 2023, το υψηλότερο στη βιομηχανία. Παρόλα αυτά, η Huawei δεν κατάφερε ακόμη να μπει στην κορυφή των 10 κορυφαίων κατασκευαστών, ενώ άλλοι κινέζικοι κατασκευαστές σημείωσαν εντυπωσιακές πωλήσεις. Η Xiaomi, για παράδειγμα, είναι τώρα ο μεγαλύτερος κινεζικός κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο και κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως με 146,7 εκατομμύρια πωλήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό