18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Apple αναπτύσσει δική της τεχνολογία αναζήτησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Μαζεμένες οι αναφορές του δικτύου Bloomberg για τις κινήσεις της Apple στον τομέα της αναζήτησης, καθώς την περασμένη εβδομάδα είχε βγει στην δημοσιότητα πως έγιναν συζητήσεις (χωρίς αποτέλεσμα) για το ενδεχόμενο εξαγοράς ολόκληρου του τμήματος Microsoft Bing. Αυτή τη φορά, το Bloomberg επιστρέφει με αποκαλύψεις που θέλουν την Apple να αναπτύσσει μια δική της τεχνολογία αναζήτησης με σκοπό να την χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης απέναντι στη Google.

Ως γνωστόν, η Google πληρώνει ένα αρκετά σεβαστό ποσό ετησίως στην Apple προκειμένου η τελευταία να ορίζει ως προεπιλογή το Google Search στις συσκευές της. Σε περίπτωση, όμως, που η Apple καταφέρει να φτιάξει το δικό της σύστημα αναζήτησης, θα μπορεί να απαιτήσει περισσότερα χρήματα από τη Google ή γενικότερα να την εκμεταλλευτεί για άλλες συνεργασίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple αξιοποιεί ήδη τη νέα τεχνολογία αναζήτησης με κωδική ονομασία Pegasus σε ορισμένες από τις εφαρμογές της και ίσως σύντομα θα την ενσωματώσει και στο κατάστημα εφαρμογών App Store. Επίσης, η Apple λέγεται πως ήδη συνδυάζει το Pegasus με το Google Search στην λειτουργία αναζήτησης του Spotlight στους υπολογιστές Mac.

Προς το παρόν μοιάζει αρκετά μακρινό το σενάριο να δούμε το Pegasus ως άμεσο ανταγωνιστή του Google Search, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποτε ακουγόταν σαν ανέκδοτο και η ιδέα του Apple Maps. Το σίγουρο είναι ότι έχει προκύψει ακόμη ένας πονοκέφαλος για τη Google…

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό