27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η Apple αμφισβητεί το αντιμονοπωλιακό πρόστιμο ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το Spotify

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Μάρτιο, επιβλήθηκε στην Apple τεράστιο πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για μια καταγγελία που υποβλήθηκε αρχικά από το Spotify το 2019.

Η καταγγελία ανέφερε πως η Apple χρεώνει τους κατασκευαστές εφαρμογών φόρο 30% όταν ένας χρήστης εγγραφεί στην υπηρεσία τους για έτος και 15% για τα επόμενα έτη. Αυτό έδωσε ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στην Apple Music έναντι του Spotify, καθώς το τελευταίο αναγκάστηκε να αυξήσει το κόστος συνδρομής για να καλύψει τον φόρο.

Ωστόσο, η Apple δεν πρόκειται να πληρώσει καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει καταθέσει τη δική της αγωγή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο για να προσπαθήσει να ανατρέψει το βαρύ πρόστιμο.

Η Apple αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παρείχε αξιόπιστα στοιχεία ότι οι καταναλωτές βλάπτονταν από τις πολιτικές της στο App Store.

Προηγουμένως, οι εφαρμογές δεν είχαν καν τη δυνατότητα να διαφημίζουν ότι οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν με λιγότερα χρήματα εάν περάσουν από τον ιστότοπο. Έκτοτε, η EΕ έχει θεσπίσει κανόνες που αναγκάζουν την Apple να επιτρέπει στους κατασκευαστές εφαρμογών να διαφημίζουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό