19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Alfa Romeo 4E θα είναι ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης της 4C

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2019, οι λάτρεις της Alfa Romeo έλαβαν τη δυσάρεστη είδηση ότι η αγαπημένη 4C έφτασε στο τέλος της. Το μικρό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του σε μορφή Coupe το 2013 και ως Spider το 2015, είχε πλέον σταματήσει επίσημα την παραγωγή του.
Ωστόσο, η Alfa Romeo είναι πλέον μια διαφορετική εταιρεία. Τώρα στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον με φιλόδοξα σχέδια για ένα νέο ηλεκτρικό roadster σε μία κίνηση που στοχεύει στην επέκταση και αναζωογόνηση της γκάμας της μάρκας.
Τα αποκαλυπτήρια του supercar 33 Stradale σηματοδότησαν ένα σημαντικό ορόσημο για την Alfa Romeo, καθώς εισήγαγε το πρώτο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της μάρκας.
Βασιζόμενη σε αυτή τη δυναμική, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μικρό SUV το 2024, ακολουθούμενο από ηλεκτρικούς αντικαταστάτες για τη Giulia και τη Stelvio.
Υπάρχουν όμως σχέδια και για ένα νέο ηλεκτρικό roadster, το οποίο θα είναι ο διάδοχος της 4C με το όνομα 4E.
Το νέο ηλεκτρικό roadster θα κινείται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, την οποία μοιράζονται μοντέλα όπως το νέο Peugeot e-3008 και η επερχόμενη ηλεκτρική Giulia. Όσο για το λανσάρισμά του, δεν θα πρέπει να το περιμένουμε πριν το 2027.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό