17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα νέο supercar στις 30 Αυγούστου!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι εννοεί η Alfa Romeo όταν μας προτρέπει να “τολμήσουμε να ονειρευτούμε”; Ή μήπως το λέει στον εαυτό της ενώ στέκεται μπροστά στον καθρέφτη; Δεν ξέρουμε και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά θα μάθουμε στις 30 Αυγούστου, όταν η ιστορική ιταλική μάρκα αποκαλύψει το νέο μοντέλο της. Ένα supercar περιορισμένης παραγωγής το οποίο θα αντλεί επιρροές από ένα εκ των ομορφότερων αυτοκινήτων στην ιστορία της αυτοκίνησης: της θρυλικής T33 Stradale.

Η εκθαμβωτική Alfa Romeo T33 Stradale.

Η Alfa Romeo επέλεξε την ημέρα διεξαγωγής του Grand Prix της Monza για να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο supercar της ενώ ο επικεφαλής της εταιρίας, Jean-Philippe Imparato αποκάλυψε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχε ήδη αρχίσει να εισπράττει προκαταβολές πριν καν το επερχόμενο μοντέλο πάρει την επίσημη έγκριση της Stellantis και αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 30 Αυγούστου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα slots στην παραγωγή. Ο Imparato απέφυγε να αποκαλύψει οτιδήποτε υπερβολικά… συγκεκριμένο για το νέο supercar αλλά οι ασαφείς περιγραφές που έδωσε ανεβάζουν τις προσδοκίες στα ύψη.

Ο CEO της Alfa Romeo κάνει λόγο για ένα όχημα που “θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στην 8C στο μουσείο της εταιρίας στο Arese” και συνεχίζει αναφέροντας ότι θα είναι “εμβληματική, super-sexy και άμεσα αναγνωρίσιμη ως Alfa Romeo”. Από τα συμφραζόμενα συμπεραίνουμε ότι το νέο μοντέλο δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά θα εξοπλίζεται με μία αναμφίβολα αναβαθμισμένη εκδοχή του twin-turbo V6 που βρίσκουμε στις Quadrifoglio, η οποία θα προσφέρει αρκετά παραπάνω από τα 540 άλογα. Επίσης, απ’ όσα καταλαβαίνουμε, το supercar δεν θα είναι απλά ένα παιχνίδι για την πίστα αν και τόσο οι επιδόσεις του όσο και η τιμή του θα πλησιάζουν πολύ στην περιοχή των σύγχρονων hypercars. Δυστυχώς, δεν έχουμε να μοιραστούμε κάτι περισσότερο σε αυτό το σημείο, οπότε είμαστε στο έλεος της Alfa Romeo για επιπλέον πληροφορίες ή κάποια πιο αποκαλυπτική φωτογραφία γιατί αυτή που έδωσε στη δημοσιότητα δεν μας επιτρέπει ούτε καν να φανταστούμε το πολυαναμενόμενο μοντέλο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό