21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η ACB καταδίκασε το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με αφορμή το περιστατικό με τον Νάτζι και τους οπαδούς της Ρεάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

LIGA ENDESA

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ
22.06.2023 | 08:55

FCBBASKET

Η ACB τόνισε πως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η βία και μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό, έπειτα από τη φραστική επίθεση του δέχτηκε ο αθλητής της Μπαρτσελόνα, Τζέιμς Νάτζι, από οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θέση για τη ρατσιστική επίθεση την οποία δέχτηκε ο αθλητής της Μπαρτσελόνα, Τζέιμς Νάτζι, από οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους η ίδια η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος.

“Η ACB λυπάται βαθιά για τις σοβαρές προσβολές που δέχτηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα από μεμονωμένα άτομα, όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο, έξω από το WiZink Center, όπου και διεξήχθη ο τρίτος τελικός της Liga Endesa.

Μόλις συλλέχθηκαν τα VIDEO που κυκλοφορούν στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ACB μετέφερε τις σχετικές πληροφορίες στην Επιτροπή Κατά της Βίας. Η ACB θέλει να διαβεβαιώσει για τη σταθερή δέσμευσή της ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη βία και τη μισαλλοδοξία στον αθλητισμό.

Ομοίως, η ACB υπενθυμίζει ότι το μπάσκετ μας υπήρξε παράδειγμα διαφορετικότητας, ολοκλήρωσης και συνύπαρξης φιλάθλων, παικτών και συλλόγων για δεκαετίας και ότι θα διασφαλίσει ώστε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ACB.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό