22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Abarth αποκαλύπτει το νέο 600e με 240 ίππους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε στις αρχές του έτους ότι η Abarth θα συνεργαστεί με την Stellantis Motorsport για τη νέα δημιουργία της ήμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Η Abarth έχει πλούσια ιστορία στην μεταμόρφωση του “καθημερινού” σε “συναρπαστικό” και με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Stellantis Motorsport αυτό το πνεύμα μπορεί να μεταφραστεί και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το πρώτο δείγμα γραφής είναι η Perfo-eCMP αρχιτεκτονική που αποτελεί μία συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της eCMP υπό το σπορ πρίσμα ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 240 ίππων που έχει επιστρατευθεί για να κινήσει το ισχυρότερο Abarth μέχρι σήμερα.
Η φιλοσοφία των Abarth και Stellantis Motorsport θα εκφραστεί και στο design του νέου Σκορπιού με την ιταλική εταιρία να δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του Νέου Abarth 600e και πιο συγκεκριμένα, της έκδοσης Scorpionissima που έχει σχεδιαστεί ώστε να αφήσει άφωνους όχι μόνο τους οπαδούς της μάρκας αλλά και τους λάτρεις της οδήγησης γενικότερα. Από τον εντυπωσιακά διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα που δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει τις αγωνιστικές επιρροές του μέχρι την μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και από τις ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών οι οποίες “ντύνονται” με ειδικά ελαστικά τα οποία εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τον προμηθευτή για την Formula E ώστε να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση ανεξαρτήτως συνθηκών με την ελάχιστη δυνατή αντίσταση κύλισης μέχρι το υπέροχο “Hypnotic Purple” χρώμα που υπογραμμίζει την διαφορετικότητα και την επιθετικότητα του Νέου Abarth 600e, το επερχόμενο μοντέλο κάνει σαφείς τις προθέσεις του ήδη από την πρώτη ματιά.

Οι επεμβάσεις των μηχανικών στο… ταπεινό Fiat 600e δεν σταματούν σε αυτά που έχουμε αναφέρει μονάχα. Οι μεγάλοι τροχοί εκτός από την επίδραση που έχουν στην εμφάνιση και την οδική συμπεριφορά του Νέου Abarth 600e, φιλοξενούν το σημαντικά αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης ενώ ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας των 240 ίππων συνδυάζεται με ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που εγγυάται εξαιρετική ευστάθεια, καλύτερη οδική συμπεριφορά και πρόσφυση. Εννοείται δε, ότι οι μηχανικοί δεν παραμέλησαν την ανάρτηση, όπως οι σχεδιαστές είμαστε σίγουροι ότι δεν παραμέλησαν την καμπίνα που θα δημιουργεί το απαραίτητο, σπορ περιβάλλον για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες. Δυστυχώς, περισσότερες εικόνες ή πληροφορίες δεν έχουμε σε αυτό το σημείο αλλά η Abarth σημειώνει ότι η επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα λάβει χώρα εντός των επόμενων εβδομάδων. Λίγη υπομονή ακόμα λοιπόν και οι απορίες ή τα κενά που έχουμε θα πάψουν να υπάρχουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό