15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η 911 GT2 RS Clubsport Evo είναι η Porsche στα καλύτερα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Το όνομα της Porsche είναι συνυφασμένο με τους αγώνες και η σύνδεση αυτή είναι ισχυρότερη από ποτέ σήμερα, με την γερμανική εταιρία να δραστηριοποιείται οπουδήποτε από το κορυφαίο επίπεδο με την 963, έως το πλέον βασικό με μοντέλα όπως η 911 GT2 RS Clubsport που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να αγωνίζονται στην GT2 κατηγορία. Με το πακέτο αναβάθμισης “Evo” δε, η Porsche ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη και χαρίζει στους πελάτες της ένα αναβαθμισμένο σύνολο που παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε το 2019, μπορεί ακόμα να σταθεί στην κορυφή της κατηγορίας.

Αυτό που κάνει την… βασική 911 GT2 RS Clubsport, Evo, είναι κατά κύριο λόγο η αναβαθμισμένη αεροδυναμική του αγωνιστικού μοντέλου και δευτερευόντως τροποποιήσεις που έχουν γίνει στους τροχούς, την ανάρτηση και την ασφάλεια. Η βάση παραμένει η 911 GT2 RS της 991 γενιάς του εμβληματικού sports car που σημαίνει ότι ο twin-turbo, επίπεδος 6-κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 3.8 λίτρων έχει διατηρήσει την θέση του στο πίσω μέρος, κάτω από την τεράστια αεροτομή με το νέο και υψηλότερο gurney flap. Στο εμπρός μέρος ολόκληρος ο προφυλακτήρας ανασχεδιάστηκε και περιλαμβάνει πλέον μεγαλύτερους αεραγωγούς και νέο splitter που σύμφωνα με την Porsche παράγει περισσότερη downforce ενώ νέο είναι και το καπό αλλά και τα φτερά εμπρός και πίσω που φάρδυναν ώστε να τοποθετηθούν φαρδύτεροι τροχοί.

Η Porsche αναφέρει ότι το φάρδος των ζαντών του εμπρός άξονα έχει μεγαλώσει από τις 10.5 ίντσες, στις 12 και του πίσω άξονα από τις 12.5 ίντσες στις 13 ενώ χάρη στα νέα αμορτισέρ η φθορά των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα έχει μειωθεί δραστικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέπεια των χρόνων. Τα ανασχεδιασμένα μαρσπιέ ομαλοποιούν την ροή του αέρα ανάμεσα στους τροχούς και οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί στο πίσω μέρος είναι πιο αποτελεσματικοί στην μείωση του θερμικού φορτίου βασικών μηχανικών μερών ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αγώνων που οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο αυξημένες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό