23.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η 911 θα είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών της Porsche!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche έχει ήδη ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Η Taycan και οι υπόλοιπες εκδοχές της (βλ. Sport Turismo και Cross Turismo) ήταν μονάχα η αρχή αφού η γερμανική εταιρία θέλει μέχρι το 2030 οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της να αποτελούν το 80% επί του συνόλου. Τα επόμενα χρόνια λοιπόν, θα την δούμε να παρουσιάζει μία σειρά ηλεκτρικών μοντέλων όπως για παράδειγμα τη νέα Macan, τις νέες 718 Cayman και Boxster και αργότερα, τη νέα Cayenne αλλά θα παρατήρησες ήδη ότι από την λίστα απουσιάζει η θρυλική 911.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ίδια η Porsche θέλει για την 911 να είναι το τελευταίο και μοναδικό βενζινοκίνητο μοντέλο στην γκάμα της. Θέλει να την κρατήσει “παραδοσιακή” για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ιδανικά ακόμα και μετά το 2035 εφόσον η νομοθεσία που θα περιλαμβάνει τα συνθετικά καύσιμα, το επιτρέψει. Να αναφέρουμε ότι η 911 αντιπροσώπευσε το 13% των πωλήσεων της Porsche το 2022 οπότε ακόμα και… λογιστικά να το δει κανείς, το πλάνο της εταιρίας για το μέλλον φαίνεται να ταιριάζει άψογα με την δυναμική τόσο του γερμανικού sportscar όσο και της υπόλοιπης γκάμας. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι τα πλάνα εξηλεκτρισμού της Porsche και η επένδυση της στα συνθετικά καύσιμα είναι ανεξάρτητα και δεν τέμνονται σε κανένα σημείο.

Πιθανώς η Porsche να ετοιμάζει κάποιου είδους υβριδικό κινητήριο σύνολο για την 911 με τα δημοσιεύματα να τοποθετούν το λανσάρισμα του στην αγορά παράλληλα με το λανσάρισμα του facelift της τρέχουσας γενιάς ή το αργότερο, με την παρουσίαση της επόμενης αλλά θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε την σημασία που δίνει η Porsche στα συνθετικά καύσιμα. Μία τεχνολογία που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στα αεροσκάφη και κάποια πολύ βαριά οχήματα αλλά μοιάζει ως ένα θαυμάσιο ταίρι για niche προϊόντα όπως κάποια ακριβά sportscars, supercars και hypercars, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα έχουν πρόβλημα να πληρώσουν το ακριβό αυτό καύσιμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό