20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η χρήση κάνναβης αυξάνει δραματικά τα ατυχήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στο Οντάριο του Καναδά, μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει αύξηση 457% στα τροχαία ατυχήματα που αφορούν την ουσία μεταξύ 2010 και 2021.
Παρά την αύξηση αυτή, τα ατυχήματα που σχετίζονται με την κάνναβη παραμένουν εξαιρετικά σπάνια, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 1% του συνόλου ατυχήματα.
H μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Jama Network Open, υπογραμμίζει μια ανησυχητική τάση στην εξασθένιση της κάνναβης που οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς από το δρόμο.
Αλλά τονίζει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός επισκέψεων στο νοσοκομείο λόγω τέτοιων ατυχημάτων παραμένει αρκετά χαμηλός σε σύγκριση με εκείνες που αφορούν αλκοόλ.
Για να έχουμε μία πιο ακριβή εικόνα υπήρξαν 426 τεκμηριωμένες επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά για ατυχήματα που σχετίζονται με την κάνναβη σε σύνολο 947.604 περιστατικών.
Αντίθετα, το αλκοόλ συνέβαλε σε 7.564 επισκέψεις στα επείγοντα.
Η αύξηση των ατυχημάτων που σχετίζονται με την κάνναβη αποδίδεται στην αυξημένη κατανάλωση κάνναβης μετά τη νομιμοποίηση το 2018, με μια περαιτέρω άνοδο που έγινε την περίοδο της πανδημίας.
Παρά τη σπανιότητά τους, τα ατυχήματα που σχετίζονται με την κάνναβη τείνουν να είναι πιο σοβαρά, κάνοντας τις αρχές του Καναδά να σκέφτονται μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος σε περιοχές με νόμιμη κάνναβη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό