20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Χεζμπολάχ έπληξε στόχους στο Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) έχουν προωθηθεί πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, στην επιχείρηση των IDF εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. «Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νετανιάχου, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Όμως, την ίδια ώρα φαίνεται πως κλιμακώνεται η κρίση και στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου καθώς η Χεζμπολάχ χτύπησε σήμερα με ρουκέτες και με drones διάφορους στόχους στην περιοχή Κιργιάτ Σμονά και σε άλλα σημεία στα βόρεια της χώρας.

«Την τελευταία ώρα, εντοπίστηκαν ορισμένες εκτοξεύσεις από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος», αναφέρουν οι IDF στο X (πρώην Twitter). «Σε απάντηση, ο ισραηλινός στρατός χτυπά επί του παρόντος μια σειρά τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο», σημειώνεται στην ίδια ανάρτηση.

Over the last hour, a number of launches from Lebanon toward Israeli territory were identified. In response, the IDF is currently striking a series of Hezbollah terrorist targets in Lebanon. pic.twitter.com/JJYzNpHyXR

— Israel Defense Forces (@IDF) November 2, 2023

Στο X έχουν κυκλοφορήσει βίντεο που δείχνουν συγκλονιστικές εικόνες, που φέρονται να προέρχονται από χτύπημα της Χεζμπολάχ. Η σιιτική ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου εξαπέλυσε την Πέμπτη ταυτόχρονη επίθεση σε 19 διαφορετικά σημεία στο βόρειο Ισραήλ, κατά μήκος των συνόρων ισραηλινολιβανικών συνόρων, σύμφωνα με ανώτερη πηγή από τις τάξεις της οργάνωσης η οποία μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την πηγή, μεταξύ των σημείων που επλήγησαν βρίσκονταν και στρατιωτικοί στόχοι. Ωστόσο, δεν δόθηκαν από πλευράς της οργάνωσης περισσότερες πληροφορίες.

🚨 The Palestinian resistance in Lebanon, Hezbollah announces the bombing of the occupied Kiryat Shmona and its surroundings in northern occupied Palestine with 12 missiles in response to the Israeli Regime massacres against the people in Gaza. pic.twitter.com/tIOir6lO6H

— Suribelle 🚩 (@Syribelle) November 2, 2023 Ταξιαρχία καταδρομέων με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Σύμφωνα με το israelradar, η Ταξιαρχία Καταδρομών των IDF βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα στα σύνορα με τον Λίβανο για ταχεία ανάπτυξη κατά της Χεζμπολάχ. Εάν ξεσπάσει μάχη μεγάλης κλίμακας στο βόρειο μέτωπο, η κύρια επίλεκτη δύναμη του Ισραήλ θα κινητοποιηθεί για σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη και οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή για άμεση αντίδραση σε οποιαδήποτε επίθεση της Χεζμπολάχ, δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία. Νωρίτερα, ο αρχηγός των IDF Χέρζι Χάλεβι προειδοποίησε ότι λιγότερο από το 50% της αεροπορικής δύναμης του Ισραήλ έχει αναπτυχθεί στη Γάζα και μπορεί να εκτραπεί γρήγορα σε άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Ωστόσο, η αποστολή ισραηλινών κομάντος στο Λίβανο θα μεταμόρφωνε τη δυναμική της τρέχουσας σύγκρουσης και θα άλλαζε δραματικά το σκηνικό του πολέμου στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί τη Γάζα

Ο Σαλάμα Μαρούφ, διευθυντής του Γραφείου Πληροφοριών της κυβέρνησης στη Γάζα, ανέφερε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός έχει αποκόψει όλους τους δρόμους που οδηγούν από τη βόρεια Γάζα προς τη νότια Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του παράκτιου δρόμου «Al-Rashid».

«Καλούμε τα διάφορα μέρη να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο ώστε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τους τραυματίες από το βορρά στο πέρασμα της Ράφα», τόνισε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό