16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η «χασούρα» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την κατάρρευση Facebook και Instagram

Ειδήσεις Ελλάδα

H διακοπή λειτουργίας της Meta, η οποία «έριξε» το Facebook, το Instagram και το Messenger δεν πέρασε απαρατήρητη για την εταιρεία του Ζούκερμπεργκ.

Ο Νταν Ιβές, διευθύνων σύμβουλος της Wedbush Securities της Νέας Υόρκης, δήλωσε στη DailyMail ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου, λόγω της μη λειτουργίας των πλατφορμών παγκοσμίως.

Επιπλέον, η τιμή της μετοχής της Meta υποχώρησε κατά 1,5% όταν άρχισαν οι πρώτες αναφορές για το ζήτημα. Η εταιρεία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της μέσω διαφημίσεων, οι οποίες προβάλλονται στους χρήστες, και με τα «τεχνικά ζητήματα» που έριξαν τις πλατφόρμες, έπεσαν και τα κέρδη της, αναφέρει η Daily Mail.

Η Meta, σύμφωνα με τον Ιβές, δεν θα αποκαλύψει τις οικονομικές ζημιές. «Πρόκειται για ένα αμελητέο ποσό εσόδων που είναι πιθανότατα κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Ιβές.

Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς, εάν σκεφτεί πως η αξία της Meta το 2023, υπολογίζεται στα περίπου 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

Meta: Το πρόβλημα ήταν τεχνικό και όχι κυβερνοεπίθεση

Η Μeta ανέφερε πως η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν σε «τεχνικά ζητήματα», χωρίς να αποκαλύπτει το τι πραγματικά συνέβη.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι η διακοπή λειτουργίας ήταν «κυβερνοεπίθεση» καθώς συνέβη την Σούπερ Τρίτη, όπου σε πολλές αμερικανικές πολιτείες διεξήχθησαν εκλογές για τους υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών.

Ο Τζέικ Μουρ, ειδικός τεχνολογίας και σύμβουλος ασφαλείας στην ESET, δήλωσε στη Daily Mail πως μια κυβερνοεπίθεση είναι απίθανη αλλά όχι αδύνατη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό