31.6 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Η Χαμάς καθυστερεί τη δεύτερη απελευθέρωση ομήρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαμάς  λέει ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τη δεύτερη φάση της απελευθέρωσης των ομήρων έως ότου το Ισραήλ  δεσμευτεί να επιτρέψει στα φορτηγά με βοήθεια να εισέλθουν στη βόρεια Γάζα .

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα, πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για καθυστέρηση που οφείλεται σε λόγους «τεχνικής φύσης», ενώ άλλα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι συνεχίζονταν μέχρι τελευταία στιγμή οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την απελευθέρωση ενός 14ου ομήρου. “>https:=”” www.iefimerida.gr=”” kosm…<=”” a=””>

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έγραψαν, πάντως, ότι οι Ισραηλινοί όμηροι, που κρατούνται από τη Χαμάς, βρίσκονται σε διαδικασία παράδοσης στον Ερυθρό Σταυρό. Την πληροφορία αυτήν μετέδωσε και το CNN, επικαλούμενο πηγές του στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

 Σύγχυση με τον αριθμό των ομήρων που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο

Την Παρασκευή απελευθερώθηκαν 13 όμηροι, μεταξύ των οποίων παιδιά και συνταξιούχοι. Το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα. Σήμερα, Σάββατο, στη δεύτερη φάση της απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς, όπως αυτή έχει οριστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ, αναμενόταν να απελευθερωθούν ακόμα 13 άτομα.

Ωστόσο, υπήρξε σύγχυση σχετικά με αυτόν τον αριθμό, καθώς κάποια ΜΜΕ ανέφεραν ότι αναμενόταν απελευθέρωση 14 ατόμων. Πάντως, ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε, νωρίτερα, ότι η απελευθέρωση του Σαββάτου αφορά, πάλι, σε 13 ομήρους, σε αντάλλαγμα για 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό