23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Χαμάς θα απελευθερώσει έως και 50 ομήρους σύμφωνα με δημοσιεύματα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αν η Χαμάς επέστρεφε τους ομήρους μας και παραδιδόταν άνευ όρων, τότε ο πόλεμος θα τελείωνε», είπε ο εκπρόσωπος του IDF

Στην απελευθέρωση και άλλων ομήρων τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να προχωρήσει η Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Channel 12, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την Ισραηλινή κυβέρνηση, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Κατάρ και ΗΠΑ για την απελευθέρωση από τη Χαμάς ενός αριθμού ομήρων με διπλή υπηκοότητα και αναζητείται ο τρόπος και το σημείο που θα υλοποιηθεί η συμφωνία. Όπως αναφέρουν οι New York Times, δεν αποκλείεται να αφεθούν ελεύθεροι έως και 50 όμηροι, χωρίς αναφέρεται το αντάλλαγμα που έχει ζητήσει η Χαμάς.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, οι όμηροι που κρατά η Χαμάς ανέρχονται σε 212. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος διεθνούς επικοινωνίας του ισραηλινού στρατού (IDF), Τζόναθαν Κόνρικους, τόνισε ότι η απελευθέρωση των ομήρων θα ήταν ο ένας από τους δύο όρους, που θα έδινε τέλος στον πόλεμο. Όμως, ο δεύτερος όρος δείχνει μάλλον απίθανος, καθώς όπως είπε, θα πρέπει η Χαμάς «να παραδοθεί άνευ όρων».

Ωστόσο και ο ίδιος αναγνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα συμβεί, οπότε όπως είπε «θα πρέπει να μπούμε μέσα και να το κάνουμε εμείς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό