20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Χαμάς ήθελε να συλλάβει αξιωματικούς των IDF στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης είχαν διευθύνσεις και χάρτες πάνω τους σύμφωνα με την Times of Israel

Χάρτες και διευθύνσεις ανώτερων αξιωματικών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) που ζουν σε συνοριακές κοινότητες, ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στα πτώματα μαχητών της Χαμάς, που σκοτώθηκαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, αναφέρουν οι Times of Israel.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε μία περίπτωση οι εισβολείς έφτασαν στο σπίτι ενός αξιωματικού, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις εκεί κατάφεραν να τους απωθήσουν. Η Χαμάς που κατέλαβε βάσεις του στρατού, είχε χάρτες των κατοικιών των αξιωματικών, σε μια προφανή προσπάθεια να συλλάβουν ανώτερους αξιωματικούς, αναφέρει το ρεπορτάζ του Channel 13.

Η Σαουδική Αραβία αρχίζει εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη Γάζα

Στο μεταξύ, το Μπαχρέιν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα με δήλωσή του το Κοινοβούλιο της χώρας, προσθέτοντας πως ο ισραηλινός απεσταλμένος στη Μανάμα έχει ήδη αναχωρήσει από το βασίλειο του Κόλπου. Όλες οι οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ διακόπηκαν, στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε το Μπαχρέιν για να υποστηρίξει «την παλαιστινιακή υπόθεση και τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε το κοινοβούλιο. Το Μπαχρέιν εγκαθίδρυσε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το 2020.

Το υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση του Μπαχρέιν, το οποίο καταδικάζει και καταγγέλλει την κλιμάκωση από το Ισραήλ του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Καλεί επίσης για την ίδρυση ενός κυρίαρχου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις διεθνείς αποφάσεις. Το Μπαχρέιν έχει στείλει δύο αεροπλάνα με βοήθεια για τη Γάζα.

Εξάλλου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων για τους Παλαιστινίους της Γάζας. Ο βασιλιάς Σαλμάν δώρισε ο ίδιος 30 εκατ. ριάλ (περίπου 8 εκατ. δολάρια), ενώ ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της χώρας Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν δώρισε 20 εκατ. ριάλ (περίπου 5 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι Αλ-Εχμπαρίγια. Η εκστρατεία «εντάσσεται στο πλαίσιο του ιστορικού ρόλου του βασιλείου που βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στις διάφορες κρίσεις και δοκιμασίες που διέρχεται», δήλωσε ο Αμπντάλα αλ-Ραμπία, υπεύθυνος του Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας του βασιλιά Σαλμάν, τον οποίο επικαλείται το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Σαουδική Αραβία στην οποία βρίσκονται οι πιο ιεροί τόποι του ισλάμ, δεν έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ και καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων στη Γάζα. Πριν από τον πόλεμο, το βασίλειο είχε αρχίσει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, όμως οι συζητήσεις διακόπηκαν, είχε ανακοινώσει στα μέσα Οκτωβρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδάραβας αξιωματούχος. Η επίθεση στο ισραηλινό έδαφος των μαχητών της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν 1.400 ανθρώπους και απήγαγαν 242 άλλους, είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου.

Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται στο βασίλειο, όπου αντίθετα από άλλες αραβικές χώρες, ο πληθυσμός δυσκολεύεται να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους Παλαιστινίους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό