16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η τριπλέτα από την οποία ο Παναθηναϊκός περιμένει να αυξήσει την επιρροή της

Ειδήσεις Ελλάδα

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Τόνι Βιλένα και Μπένιαμιν Βέρμπιτς αποτελούν μία τριάδα από την οποία ο Παναθηναϊκός περιμένει να πάρει περισσότερα στα οκτώ παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι την διακοπή για τα Χριστούγεννα.

Ο Παναθηναϊκός φιγουράρει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όντας στο +4 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και στο +5 από τον ΠΑΟΚ, στην Ευρώπη έχει πετύχει από το καλοκαίρι τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στους ομίλους και έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στο γκρουπ είναι ακόμη στο παιχνίδι της συνέχειας στις διοργανώσεις της UEFA και το 2024. Με λιγότερες πιθανότητες όσον αφορά την δεύτερη θέση και με πολύ περισσότερες όσον αφορά την τρίτη που οδηγεί στο Conference League. Aπόλυτα ανταγωνιστικός πάνω στο χορτάρι.

Σε αυτή την πρωταγωνιστική πορεία, το «τριφύλλι» ανά διαστήματα αλλάζει πρωταγωνιστές, κάποιοι από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκονται σε σταθερά καλή πορεία και κάποιοι άλλοι καλούνται να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή στην φετινή αγωνιστική έκδοση των «πρασίνων».

Υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εκείνους, το status τους, τους αναγκάζει να γίνουν πιο επιδραστικοί, να δώσουν περισσότερα πράγματα στο σύνολο και να βγουν μπροστά στις οκτώ δύσκολες «μάχες» που έρχονται μέχρι την επόμενη διακοπή για τα Χριστούγεννα σε όλες τις διοργανώσεις. Με τον Άρη, τον ΟΦΗ, τον Ατρόμητο, τον Βόλο και τον ΠΑΣ για την Super League, με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου και με την Βιγιαρεάλ και την Μακάμπι Χάιφα στους δύο «τελικούς» στο φινάλε των ομίλων του Europa League.

Ποιοί είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές;

Πρώτος και καλύτερος ο Αϊτόρ. Φυσικά είναι μια ειδική περίπτωση, καθώς επέστρεψε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος. Το τελευταίο του αγωνιστικό δείγμα κόντρα στην Κηφισιά ήταν ενθαρρυντικό. Χρειάζεται ρυθμό και συνεχόμενα ματς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ισπανός εξτρέμ ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό κομμάτι επί των ημερών του Γιοβάνοβιτς, μέχρι και την επέμβαση στο γόνατο. Είναι ένα «υπερόπλο», το οποίο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός, ώστε να βάλει περισσότερους εξτρέμ στην εξίσωση της δημιουργίας και του σκοραρίσματος.Ακολουθεί ο Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός μέσος δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνει την διαφορά παρότι ο πρότερος ποδοσφαιρικός του βίος έδειχνε και δείχνει ένα «πακέτο» που μπορούσε και μπορεί να αλλάξει επίπεδο την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Οι μεταγραφές, προφανώς κρίνονται στο τέλος της σεζόν και όχι στους τέσσερις μήνες και είναι εντελώς άδικος ο… λιθοβολισμός του. Βέβαια τα ίδια είχαν συμβεί και με την περίπτωση του Παλάσιος αλλά και με εκείνη του Αϊτόρ. Αρκετά πρόσφατα.Οι «πράσινοι» δαπάνησαν ένα σεβαστό ποσό για να τον αποκτήσουν από την Εσπανιόλ, ο Ολλανδός έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα, οπότε είναι λογικό οι απαιτήσεις να είναι αυξημένες. Από την άλλη κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα και ο Βιλένα θα έχει τις ευκαιρίες να δείξει την αξία του στα παιχνίδια που έρχονται.Τρίτος στη λίστα ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Έχει κάνει κάποια καλά ματς, αλλά πρέπει η αξιόλογη παρουσία του να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια. Από την στιγμή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, το βάρος της ευθύνης του πέφτει αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου μέχρι στιγμής σε 8 συμμετοχές έχει σκοράρει 2 τέρματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό