18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η τραγική ιστορία του ανθρώπου πίσω από το «Last Christmas»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον αγάπησε και τραγούδησε το δημιούργημά του, το «Last Christmas» όλος ο πλανήτης. Ο λόγος για τον Βρετανό, Ελληνοκυπριακής καταγωγής, ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ. Η πορεία του στον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής υπήρξε ξεχωριστή μετρώντας παρά πολλές επιτυχίες.

Το παιχνίδι της μοίρας έφερε τον δημιουργό ενός από τα τραγούδια που έμελλε να σημαδέψουν τη γιορτή των Χριστουγέννων, να «φεύγει» ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου του 2016. Ήταν μόλις 53 ετών. Το προηγούμενο βράδυ είχε τσακωθεί με τον φίλο του, πήγε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ.

Η περιουσία του ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια στερλίνες και οι δύο τελευταίοι σύντροφοί του, ο Κένι Γκος και ο Φαντί Φαουάζ, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό, διεκδίκησαν μερίδιο, αλλά πήραν ελάχιστα. Η αιτία θανάτου έμεινε αδιευκρίνιστη, αλλά όλα συνηγορούσαν πως επρόκειτο για ανακοπή. Ηταν υπέρβαρος, κατανάλωνε πολύ αλκοόλ και η καταπονημένη του καρδιά δεν άντεξε.

Τρία χρόνια αργότερα, πάλι την ημέρα των Χριστουγένων, πέθανε η αδερφή του Μέλανι Παναγιώτου. Ζούσε στο σπίτι που της άφησε ο αδελφός της στην περιοχή Χάμπστεντ του Λονδίνου. Οι κοντινοί της άνθρωποι είχαν πει πως τη «λύγισε» η στεναχώρια της για τον χαμό του Τζορτζ. Απ’ όλη την οικογένεια Παναγιώτου ζουν μόνο ο πατέρας του Κυριάκος και η μεγάλη του αδελφή, Γιόντα.

Η πολυτάραχη προσωπική του ζωή απασχόλησε πολλές φορές τα ΜΜΕ, ενώ, ιστορική είχε μείνει η συναυλία του το 2007 στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, όπου αποθεώθηκε από το κοινό κρατώντας την Ελληνική σημαία.

Η επιτυχία «Last Christmas» γράφτηκε και εκτελέστηκε από τον αείμνηστο Τζορτζ Μάικλ και ερμηνεύτηκε από τον καλλιτέχνη παρέα με τον σύντροφό του, Andrew Ridgeley, το 1984 με το συγκρότημα Wham. Το τραγούδι αποτέλεσε επιτυχία για την εποχή, όμως, μόλις δύο χρόνια πριν βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή των charts.

Σε συνέντευξή, του ο μάνατζερ των Wham, Simon Napier-Bell, ανέφερε ότι ο Μάικλ έτρεφε πάντα κάποιου είδους δυσαρέσκεια για την επιτυχία του τραγουδιού.

«Ήταν πάντα αναστατωμένος από το γεγονός πως γνώριζε ότι ήταν το καλύτερο κομμάτι που έγραψε ποτέ», είπε ο ατζέντης. «Ο Τζορτζ πάνω από όλα, ήθελε πολύ να τον θυμούνται ως μεγάλο τραγουδοποιό. Και νομίζω ότι κατά βάθος τον ενοχλούσε που η πιο δημοφιλής δημιουργία του ήταν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι».

Το «Last Christmas» κατέλαβε την πρώτη θέση στο chart της περασμένης εβδομάδας, με τη δημοτικότητα του τραγουδιού να χρωστά την κορυφή πολλούς παράγοντες. Μετά τον θάνατο του Μάικλ το 2016, πολλοί θαυμαστές «επέστρεψαν» στο κομμάτι για να τιμήσουν τον τραγουδιστή και λόγω του τραγικού του θανάτου την ημέρα των Χριστουγέννων.

Βοήθησαν πολύ, όμως, και οι κορυφαίες streaming πλατφόρμες όπως τα Spotify και Apple Music, που δημιούργησαν θεματικές λίστες με τραγούδια των Χριστουγένων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές το «Last Christmas».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό