33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η τιμή της φέτας στο επίκεντρο νέας πολιτικής κόντρας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί το ρεσιτάλ τοξικότητας από την κυβέρνηση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας σε κυβερνητικά στελέχη και τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οι αναφορές του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, σε «ζιζάνια που δεν πρέπει να ξαναφυτρώσουν», αλλά και οι επαναλαμβανόμενες προσωπικές επιθέσεις του Π. Μαρινάκη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να εισφέρει τίποτα άλλο στον πολιτικό διάλογο παρά μόνο δηλητήριο, εν όψει της έκφρασης της δυσαρέσκειας των πολιτών στις ευρωεκλογές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «τον δρόμο της τοξικότητας έχει δείξει φυσικά πρώτος ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, του οποίου τα ψέματα όχι μόνο για την τιμή της φέτας, αλλά και συνολικά για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο».

Συμπληρωματικά, τέλος, επισημαίνει: «Υ.Γ1: Το γεγονός ότι ακόμη και ο “καθωσπρέπει” Άκης Σκέρτσος αναγκάζεται να προσχωρήσει στο “ιδεολογικό μανιφέστο” του Μάκη Βορίδη περί “ολοκληρωτικής ήττας της Αριστεράς”, δείχνει ξεκάθαρα τι πραγματικά είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμείς δεν πρόκειται να διολισθήσουμε στον κατήφορο που έχουν επιλέξει. Εμείς εργαζόμαστε για να ενώσουμε τους Έλληνες, όχι να τους χωρίσουμε!

ΥΓ2: Τις σχέσεις με την ψεκασμένη Ακροδεξιά ας τις αναζητήσει ο κ. Ρωμανός στο κόμμα του. Στα υψηλά κλιμάκια. Εκεί που ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης πουλούσε βιβλίο με επιστολές του Ιησού…».

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Νωρίτερα, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, επανήλθε στο θέμα που προέκυψε με την τιμή της φέτας, μετά και την προχθεσινή σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Όπως αναφέρει, «μετά το ψέμα του πρωθυπουργού στους πολίτες ότι η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 €, έβαλαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Επικρατείας να με βρίζουν δημόσια, επειδή γύρισα τα σουπερμάρκετ και ανέδειξα την εξαπάτηση.

Τα ίδια και για το ελαιόλαδο, παρότι δημοσίευσα τις φωτογραφίες: Βιολογικό, 750ml, εδώ και στη Γερμανία. Η πικρή αλήθεια: Πληρώνουμε το εθνικό μας προϊόν πιο ακριβά από τους Γερμανούς.

Τώρα προσπαθούν να τα μπαλώσουν: “Ο πρωθυπουργός εννοούσε το μισό κιλό φέτα, γιατί κατέθεσε έγγραφο για την τιμή του μισού κιλού”. Και το αστείο: “Δεν λέει πουθενά στο βίντεο ότι μιλάει για κιλό, να, δείτε το βίντεο!”.

Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη – και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα!

Αυτές είναι κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη.

Πιο πειστικό θα ήταν το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός εννοεί την ειδική φέτα Ολύμπου που παράγεται στα… 30.000 μέτρα», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης

Το πρωί, μιλώντας στο «Mega», απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε υπογραμμίσει πως «η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν γίνεται με μαγικές συνταγές. Δεν υπάρχει ένα κουμπί, το πατάς και λύνεται. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη εκτιμήσει αυτές τις μαγικές συνταγές της αντιπολίτευσης. Θα τις είχε υιοθετήσει κάποια άλλη χώρα στην Ευρώπη, θα τις είχε εφαρμόσει, θα τις έπαιρναν και οι υπόλοιπες χώρες και θα έλυναν το πρόβλημα της ακρίβειας», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Ανακάλυψε την Αμερική η αντιπολίτευση, ότι η χώρα μας έχει ζήτημα διαθέσιμου εισοδήματος. Μια χώρα που καταβαραθρώθηκε οικονομικά με μια πολυετή κρίση», ανέφερε.

Αναφορικά με τη συζήτηση που προκλήθηκε για την τιμή της φέτας, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως «είναι ένα προϊόν που είναι μια από τις πιο εύκολες περιπτώσεις για να καταλάβουμε την πολιτική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας…

Ο πρωθυπουργός συνέκρινε ίδιο προϊόν, ίδιας ποσότητας (500 γραμμ.) και μάλιστα στην ομιλία του δεν είπε “φέτα το κιλό”. Ποτέ δεν το είπε. Σε αυτό το σημείο φάνηκε ότι η χώρα μας δεν είναι η ακριβότερη χώρα στο συγκεκριμένο προϊόν…», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τη διήμερη επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη, σχολίασε πως «δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή που να μην περιέχει και επίσκεψη στο Ισραήλ…

Μπορεί να είναι ευχάριστος κάποιος ο οποίος ασκεί πολιτική μόνο με selfies και , τα οποία καλά είναι, αρκεί να συνοδεύονται από περιεχόμενο. Όταν αυτό, όμως, πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, είναι επικίνδυνο…

Πονεμένοι άνθρωποι στην Παλαιστίνη, οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να τελειώσει όλο αυτό το δράμα, όλη αυτή η τραγωδία, να έχουν και τον Κασσελάκη να θέλει να κάνει προεκλογική καμπάνια στις πλάτες τους», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Ο Άκης Σκέρτσος

Στο μεταξύ, με ανάρτηση του, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, εξαπολύει «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Με αφορμή την αντιπαράθεση για την τιμή στη φέτα και το ελαιόλαδο, τον χαρακτηρίζει «άσχετο, αδίστακτο και θρασύ, και γι’ αυτό επικίνδυνο», ενώ αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολίασε: «Ντροπή! Έφτιαξαν έγγραφο οι της #νδ #Μητσοτάκης μετά από 26 ώρες, το έβαλαν στα πρακτικά της Βουλής (βοήθησε και ο Τασούλας λογικά), άλλαξαν το έγγραφο που κατέθεσε ο Μητσοτάκης για να φανεί ότι άλλο εννοούσε και ότι.. εννοούσε πως μόνο στο Μαξίμου παγκόσμια… μετράνε με μισόκιλα…».

Ο Νίκος Ρωμανός

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σημείωσε πως «ο κ. Βελόπουλος το πιάνει από εκεί που το άφησε ο κ. Κασσελάκης, συνεχίζοντας τη λαθροχειρία για ένα έγγραφο που έχει κατατεθεί στα πρακτικά της Βουλής και έχει μοιραστεί στους βουλευτές.

Η χυδαιότητα και ο λαϊκισμός ως συνεκτική ουσία ενώνουν εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψεκασμένη ακροδεξιά. Στη θέση Τσίπρα ο Κασσελάκης. Στη θέση Καμμένου ο Βελόπουλος. Οι πολίτες θυμούνται, γνωρίζουν και κρίνουν ποιοι παλεύουν καθημερινά με την εισαγόμενη ακρίβεια και ποιοι ανταγωνίζονται προκειμένου να την εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικό όφελος ακόμα και μέσω fake news».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή της φέτας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό