15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

η τελευταία των θερμικών με κινητήρα AMG 2.000 κυβικών

Ειδήσεις Ελλάδα

H Lotus έχει αποφασίσει να γίνει από το 2028, όταν θα γιορτάζει τα 80 της χρόνια, μια εταιρεία ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά το βέβαιο είναι πως το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα βενζίνης είναι και το πλέον εντυπωσιακό.

Ο λόγος για την ολοκαίνουργια Emira που μόλις παρουσιάστηκε επίσημα στο διαδίκτυο, ενώ «ζωντανή» θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Goodwood. Η βάση της είναι ένα νέο πλαίσιο, τα στοιχεία του οποίου ενώνονται με εποξική κόλλα, αντικαθιστά μονομιάς τρία υπάρχοντα μοντέλα (Elise, Exige και Evora) και εγκαινιάζει τη συνεργασία με την AMG.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε για αυτό σημειώστε απλά πως η Lotus ανήκει στη Geely και η Geely είναι ο πιο μεγάλος ιδιώτης μέτοχος της Mercedes…

Έτσι λοιπόν η Emira των 4,431 μέτρων, πέρα από τον V6 των 3.500 κυβικών προέλευσης Toyota που με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 400 ίππους και 430 Nm (0-100 σε 4,5 δεύτερα, τελική 290) κινείται και από το γνωστό τετρακύλινδρο των 2.000 κυβικών της Mercedes-AMG. Ο οποίος εδώ έχει προσαρμοστεί στην εγκάρσια τοποθέτηση στο κέντρο και την πίσω κίνηση και αποδίδει για την περίσταση 360 ίππους.

Εδώ το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις και επίσης από την AMG, ενώ ο V6 αρκείται είτε σε ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων είτε σε ένα κλασικό αυτόματο επίσης με 6 σχέσεις.
Το βάρος είναι τουλάχιστον 1.405 κιλά και αυτό γιατί η Emira, την οποία η Lotus χαρακτηρίζει ως junior supercar, δεν είναι σπαρτιάτικη. Αντίθετα διαθέτει όλες τις ανέσεις για να εξασφαλίσει ευκολία και άνεση στην καθημερινή χρήση. Ενδεικτικό είναι πως και η στάνταρ ανάρτηση είναι προσανατολισμένη στην άνεση και οι πιο σπορ ρυθμίσεις είναι προαιρετικές.

Ταυτόχρονα πιο άνετο σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της εταιρείας είναι και το εσωτερικό, καθώς διαθέτει μεγαλύτερους χώρους, ενώ η εταιρεία υπόσχεται υλικά πρώτης ποιότητας και κορυφαία συναρμογή, καθώς και πλήρη εξοπλισμό. Η οθόνη αφής του συστήματος infotainment είναι 10,25 ιντσών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών, ενώ στη λίστα των εξτρά υπάρχει και ένα high end ηχοσύστημα.

Για όσους πάντως σκοπεύουν να ταξιδέχουν με την Evira ας σημειώσουν πως πίσω από τα εμπρός καθίσματα υπάρχει χώρος 208 λίτρων, ενώ άλλα 151 λίτρα υπάρχουν και πίσω από τον κινητήρα.
Οι πρώτες παραδόσεις με τον V6 προγραμματίζονται για την ερχόμενη άνοιξη, οι τετρακύλινδρες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, ενώ η βασική τιμή της στην Κεντρική Ευρώπη θα είναι περίπου 72.000 ευρώ.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό