23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη αποκαλύφθηκε μετά από ιατρικά αρχεία που ήρθαν στο φως ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρώην εθελόντρια της αστυνομίας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την ταυτότητα του πιο διαβόητου ίσως serial killer της βρετανικής ιστορίας, του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Ο κατά συρροή δολοφόνος του 19ου αιώνα, γνωστός ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης, υπεύθυνος για μερικούς από τους πιο διαβόητους και ανεξιχνίαστους φόνους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί τελικά να έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με έναν πρώην εθελοντή της αστυνομίας. Η Sarah Bax Horton ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε νέα ιατρικά στοιχεία που υποδεικνύουν τον Hyam Hyams ως τον διαβόητο δολοφόνο. Ο Hyams πιστεύεται ότι ευθύνεται για τους φόνους τουλάχιστον έξι γυναικών στο ή κοντά στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 1888.

Τα θύματα, η Martha Tabram, η Polly Nichols, η Annie Chapman, η Elisabeth Stride, η Kate Eddowes και η Mary Jane Kelly, ήταν άπορες ή πόρνες που υπέστησαν βάναυσο θάνατο, με κομμένο λαιμό και ακρωτηριασμένα σώματα σε σοκαριστικές επιθέσεις που προκάλεσαν σοκ στο έθνος.

Η κ. Bax Horton, ο παππούς της οποίας εργαζόταν στην έρευνα για τον Αντεροβγάλτη, διεξήγαγε ενδελεχή εξέταση των ιατρικών αρχείων και των περιγραφών των μαρτύρων για τον άνδρα που εθεάθη με τα θηλυκά θύματα πριν από τον πρόωρο θάνατό τους. Η έρευνά της την οδήγησε στον Χάιαμ Χάιαμς, έναν κατασκευαστή πούρων που διέμενε στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι. Ο Hyams, επιληπτικός και αλκοολικός που περνούσε συχνά χρόνο σε ψυχιατρεία, διέθετε τις απαραίτητες δεξιότητες μαχαιροφορίας λόγω του επαγγέλματός του.

🔪A former police volunteer claims to have discovered the identity of the figure behind some of the most shocking crimes in British history, unmasking the 19th-century murderer who terrorised the nation as Jack the Ripper https://t.co/L1H4jZMhJh

— The Telegraph (@Telegraph) July 16, 2023

Οι μάρτυρες περιέγραψαν τον Hyams ως έναν άνδρα γύρω στα τριάντα του, με άκαμπτο χέρι και ακανόνιστο βάδισμα που χαρακτηριζόταν από λυγισμένα γόνατα. Είχε ιστορικό επίθεσης στη σύζυγό του από φόβο ότι εκείνη ήταν άπιστη. Τελικά, συνελήφθη αφού επιτέθηκε τόσο στη σύζυγό του όσο και στη μητέρα του με ένα τσεκούρι.

Ο ιατρικός φάκελος αποκάλυψε ότι ο Hyams, ο οποίος ήταν 35 ετών το 1888, υπέφερε από τραυματισμό που μείωνε την ικανότητά του να λυγίζει ή να τεντώνει το αριστερό του χέρι. Επιπλέον, εμφάνιζε ακανόνιστο βάδισμα και αδυναμία να ισιώσει τα γόνατά του, με αποτέλεσμα να σέρνει ασύμμετρα τα πόδια του. Επιπλέον, ο ιατρικός του φάκελος έδειχνε ότι έπασχε από την πιο σοβαρή μορφή επιληψίας, εμφανίζοντας τακτικές κρίσεις.

Η παρακμή της ψυχικής και σωματικής υγείας του Hyams συνέπεσε με την περίοδο κατά την οποία έλαβαν χώρα οι δολοφονίες του Αντεροβγάλτη, κλιμακούμενη από τη στιγμή που έσπασε το αριστερό του χέρι τον Φεβρουάριο του 1888 έως την τελική οριστική του εισαγωγή σε άσυλο τον Σεπτέμβριο του 1889.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης μπορεί να ταυτοποιηθεί ως Hyam Hyams χρησιμοποιώντας διακριτικά σωματικά χαρακτηριστικά, δήλωσε με σιγουριά η κα Bax Horton στην Telegraph.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό