15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η τακτική στην αντίπαλη πίεση και στα πλάγια άουτ και η συζήτηση Ιβάν-Αϊτόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
06.07.2023 | 20:21

Το βάρος της σημερινής (06/07) προπόνησης έπεσε στην πίεση, αλλά και τα πλάγια άουτ, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τετ-α-τετ με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέρδα.

Φουλ τακτική είχε για τους παίκτες του Παναθηναϊκού η απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (6/7) στο προπονητικό κέντρο του Μπαντ Έρλαχ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Χρήστο Κόντη να δείχνουν συγκεκριμένα πράγματα προς τους “πράσινους” στο build up και την αποφυγή του pressing της αντίπαλης ομάδας.

Μετά το αρχικό ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού” μετακινήθηκαν στο κάτω γήπεδο, με το τεχνικό τιμ να χωρίζει τους παίκτες σε δύο ενδεκάδες και να δουλεύει πολύ στη θεωρία και στην τακτική πάνω στο “χτίσιμο” των επιθέσεων.

Ο Χρήστος Κόντης έδειχνε τις τοποθετήσεις και πώς και που θα πρέπει να πηγαίνει κάθε φορά η μπάλα για να αποφορτίζεται η πίεση που ασκεί ο αντίπαλος. Κομμάτι-κομμάτι και θέση με θέση, υποδείκνυε εναλλακτικές κι επιλογές και συζητώντας στο που θα πρέπει να οδηγείται η μπάλα.

Ακολούθησε τακτική στα πλάγια άουτ και στις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών. Που θα πρέπει δηλαδή να βρίσκονται κάθε φορά οι παίκτες για να διατηρείται η συνοχή και η ισορροπία, πρώτα έξω απ’ την περιοχή της άμυνας, μετά στο κέντρο και μετά έξω απ’ την περιοχή του αντιπάλου.

Όπως έγινε χαρακτηριστικά ο Κόντης “…στατιστικά όλες οι ομάδες στον κόσμο χάνουν την μπάλα από τα πλάγια άουτ” συμπληρώνοντας ακολούθως πως “…κι εμείς χάνουμε πολλές φορές την μπάλα από τα πλάγια κι αυτό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να βελτιώσουμε”.

Κάποια στιγμή κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρενέβη όταν η μπάλα ήταν σε πλάγιο άουτ στο κέντρο, λέγοντας προς τους παίκτες πως το τεχνικό επιτελείο θα τους δίνει τις πληροφορίες, όμως μέσα στο γήπεδο, εκείνοι είναι που θα πρέπει να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Το τετ-α-τετ με τον Αϊτόρ

Στο τέλος του προγράμματος ο Γιοβάνοβιτς είχε ένα μεγάλο τετ-α-τετ με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, συζητώντας μαζί του για περίπου ένα τέταρτο κάποια πράγματα πάνω στην τακτική, αλλά και σ’ αυτά που είδε στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια των “πράσινων”.

Η αγωνιστική “επιστροφή” του Καταλανού άλλωστε, μετά την απουσία του απ’ τα γήπεδα για περίπου 8 μήνες, θα πρέπει να γίνει με αργά, αλλά σταθερά βήματα και με διαρκή τόνωση της ψυχολογίας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό