22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Τέχνη της Στρατηγικής: 50 κανόνες για τον πόλεμο, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τη ζωή

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διακεκριμένοι καθηγητές Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς και Κωνσταντίνος Κολιόπουλος ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που σε 50 κανόνες συμπυκνώνει την τέχνη της στρατηγικής.

Από το μωρό που κλαίει για να του γίνει το χατήρι, μέχρι τους ηγέτες των Υπερδυνάμεων που μοιράζουν σφαίρες επιρροής, όλοι και όλες εφαρμόζουμε στρατηγική. Αντλώντας παραδείγματα από τον πόλεμο, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, το ποδόσφαιρο, το σκάκι, οι συγγραφείς παρέχουν έναν οδηγό στρατηγικής συμπεριφοράς σε κάθε επίπεδο της ζωής, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούν μια συνολική θεωρία περί στρατηγικής.

Είπαν για το βιβλίο:

«Οι συγγραφείς μάς προσφέρουν έναν πολύτιμο πρακτικό οδηγό στρατηγικής σκέψης και συμπεριφοράς, φωτίζοντας με έναν εξαιρετικά ελκυστικό τρόπο γραφής και τις πλέον λεπτές πτυχές της Στρατηγικής.»

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Αναμφίβολα η “Τέχνη της Στρατηγικής” μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στα κλασικά βιβλία στρατηγικής.»

Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, τέως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

«Πανέξυπνο, πρωτότυπο, διεγείρει τη σκέψη. Απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους όσους επιθυμούν να αναλάβουν ηγετικές θέσεις στην καριέρα τους. Είναι βέβαιο ότι θα γίνει το κλασικό κείμενο στρατηγικής.»

Καθηγητής Χ. Λ. Νικίας

Ομότιμος Πρόεδρος, Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια

Δείτε την πρόσφατη συνέντευξη του Αθανάσιου Πλατιά στο , με θέμα τους «κανόνες στρατηγικής» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό