16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Συνεργασία Check Point με Microsoft για την αναβάθμιση του Infinity AI Copilot

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας υποστηριζόμενης από AI στον κυβερνοχώρο που παρέχεται μέσω cloud, ανακοίνωσε συνεργασία με τη Microsoft για τη χρήση της υπηρεσίας Microsoft Azure OpenAI Service με σκοπό την ενίσχυση του Check Point Infinity AI Copilot, σηματοδοτώντας σημαντική πρόοδο στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την κυβερνοασφάλεια. Το Infinity AI Copilot είναι μια γεννητική υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί αυτοματισμούς για να επιταχύνει τη διαχείριση της ασφάλειας έως και 90% και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της μέσω ταχύτερου μετριασμού και απόκρισης σε περιστατικά.

Στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, οι επιχειρήσεις που στρέφονται σε περιβάλλοντα cloud αντιμετωπίζουν δύο μεγάλες προκλήσεις: τις αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο και την έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η κατάσταση αυτή θέτει τους οργανισμούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο προηγμένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, συχνά χωρίς επαρκείς πόρους για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά. Το Check Point Infinity AI Copilot αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση τόσο κοινών όσο και σύνθετων εργασιών ασφαλείας, ελαφρύνοντας τον φόρτο εργασίας των ομάδων ασφαλείας, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας έναντι των πιο εξελιγμένων επιθέσεων.

Η συνεργασία με την υπηρεσία Azure OpenAI Service αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της Check Point για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με τεχνητή νοημοσύνη. “Η συνεργασία μας με το Microsoft Azure OpenAI Service αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην αποστολή μας να προσφέρουμε τις πιο προηγμένες λύσεις ασφάλειας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε ο Eyal Manor, VP of Product Management στην Check Point. “Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft με τη βαθιά κατανόηση μας για την κυβερνοασφάλεια σε δίκτυα, clouds και συσκευές, θέτουμε νέα σημεία αναφοράς για το τι μπορούν να επιτύχουν οι οργανισμοί στη μάχη τους ενάντια στις διευρυνόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο με περιορισμένους πόρους πληροφορικής”.

Το Infinity AI Copilot, το οποίο έχει ήδη αναγνωριστεί για την καινοτόμο προσέγγισή του στην κυβερνοασφάλεια, πρόκειται να γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Η βελτιωμένη λύση επωφελείται πλέον από προηγμένα large language models (LLMs) που παρέχονται από τη Microsoft, καθιστώντας την ικανή να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων κυβερνοασφάλειας με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Με το Infinity AI Copilot, οι πελάτες της Check Point θα γνωρίσουν σημαντική βελτίωση στον τρόπο διαχείρισης της κυβερνοασφάλειας εντός των οργανισμών τους, όπως:

Επιταχυνόμενοι Χρόνοι Επίλυσης Διαχείρισης: Χρήση της AI για τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών διαχείρισης της ασφάλειας έως και 90%, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης συμβάντων, της αντιμετώπισης προβλημάτων και των αλλαγών πολιτικής. Προηγμένη Αντιμετώπιση περιστατικών: Αξιοποίηση της AI και της αυτοματοποίησης στο κυνήγι απειλών μεγάλης κλίμακας, τη λειτουργική ανάλυση, την αποκατάσταση και την επίλυση περιστατικών. Ενοποιημένη Προστασία που παρέχεται μέσω Cloud: Παροχή ολοκληρωμένης ασφάλειας υποβοηθούμενη από την τεχνητή νοημοσύνη σε ολόκληρη την πλατφόρμα Check Point Infinity Platform – από το δίκτυο έως το cloud και το χώρο εργασίας – καθιστώντας το ένα πραγματικά ολοκληρωμένο copilot, υποστηριζόμενο από την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της υπηρεσίας Azure OpenAI Service.

Εκτός από τις παραπάνω βελτιώσεις, η Check Point προσφέρει τη μοναδική ικανότητά της να προστατεύει τα LLMs από κρίσιμα τρωτά σημεία, όπως prompt injection, παράκαμψη των εγγενών ελέγχων ασφαλείας, επιβλαβή ομιλία, ψευδαισθήσεις και άλλα.

Η Check Point έχει αναπτύξει και εφαρμόσει τη δική της άμεση μηχανική, χρησιμοποιώντας βέλτιστη πρακτική ανάκτησης επαυξημένης γενιάς (RAG). Όσον αφορά στο Infinity AI Copilot, η RAG χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ακρίβειας της υπηρεσίας με στοιχεία που αντλούνται από πηγές της Check Point, συμπεριλαμβανομένου του φόρουμ της κοινότητάς της (που ονομάζεται CheckMates), της δικής της τεκμηρίωσης προϊόντος και των εσωτερικών βάσεων δεδομένων για δεδομένα που αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα.

«Η σχέση μας με την Check Point σηματοδοτεί την κοινή μας δέσμευση να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο Anat Gil, Partners Lead Microsoft South-East Europe. «Με την ενσωμάτωση της υπηρεσίας Microsoft Azure OpenAI Service με το Check Point Infinity AI Copilot, όχι μόνο προάγουμε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην προστασία των ψηφιακών περιβαλλόντων, αλλά και ενδυναμώνουμε τους οργανισμούς να περιηγηθούν στο ψηφιακό τοπίο με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου προσωπικού ασφαλείας τους».

Αυτή η συνεργασία όχι μόνο εξελίσσει τη διαχείριση της ασφάλειας αλλά και ενισχύει το συνολικό πλαίσιο ασφάλειας, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη προστασία στο σημερινό επιχειρησιακό τοπίο που επικεντρώνεται στο cloud.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό