18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η συμμετοχή της BSS στο CEO Initiative Forum 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BSS συμμετείχε στο CEO Initiative Forum 2023, το οποίο έλαβε χώρα την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στη «Μεγάλη Βρεταννία».

Ο Founder & CEO της εταιρείας μας, κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, συμμετείχε ως ομιλητής στο panel με τίτλο “Accelerating Competitiveness”.

Στο panel συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, αλλά έγινε αναφορά και στην επιτακτική ανάγκη μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα. Επίσης, εξετάστηκαν οι τρόποι και τα εργαλεία τα οποία κυβέρνηση και επιχειρήσεις καλούνται να επιστρατεύσουν, ώστε να συμβαδίσουν με τις τεκτονικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν την αγορά.

Το Forum φιλοξένησε πάνω από 70 ομιλητές, με μια δυναμική ατζέντα, η οποία έφερε στο τραπέζι ζητήματα οικονομίας, επενδύσεων, γεωπολιτικής, επικαιρότητας και εταιρικής στρατηγικής.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Λιακόπουλος, ανέφερε: «Η ταχύτητα με την οποία κινείται, πλέον, η αγορά, είναι μεγάλη. Άρα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η επιχειρηματικότητα απαιτεί ωριμότητα. Αυτό είναι ακόμα σημαντικότερο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Και εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία.

Χρειαζόμαστε ωριμότητα και δράση από τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πληροφορούμαστε για αυτά καθημερινά. Αντί, λοιπόν, να κάθονται και να σκέφτονται πόσο δύσκολο είναι να αξιοποιήσουν αυτά τα εργαλεία, ή ακόμα χειρότερα, πως τα εργαλεία αυτά είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, πρέπει να ελέγξουν αν από πλευράς τους έχουν κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Τα χρήματα δεν θα έρθουν από μόνα τους.

Οι καταστάσεις έχουν αλλάξει. Παλαιότερα έβγαινε ένα πρόγραμμα και έτρεχαν οι επιχειρήσεις να βρουν κάποιον σύμβουλο για να υποβάλουν. Αυτό, πλέον, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι επιχειρήσεις, σήμερα, πρέπει να βρουν έναν καλό σύμβουλο και να φτιάξουν μαζί του ένα πλάνο 3ετίας, αν όχι 5ετίας. Να σκεφτούν οι επιχειρηματίες πώς φαντάζονται την επιχείρησή τους σε 3-5 χρόνια από σήμερα και να δημιουργήσουν ένα “μονοπάτι”, ώστε να μπορούν άμεσα και οργανωμένα να εντοπίζουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που κουμπώνουν στις ανάγκες τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό