24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η συγκλονιστική επίδοση του Γουεμπανιάμα που θύμισε… Μάικλ Τζόρνταν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα πρόσωπα της φετινής αγωνιστικής περιόδου του NBA αλλά και ενόψει του μέλλοντος, αποτελεί ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Το «παιδί θαύμα» του γαλλικού, του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου μπάσκετ, κάνει θραύση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ακόμα και αν βρίσκεται μόλις στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, όντας μόλις 20 ετών.

Ο άσος της ομάδας του Τέξας, πραγματοποιεί επιδόσεις που σπάνια έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν και μια από αυτές, θύμισαν την εποχή του Μάικλ Τζόρνταν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γουεμπανιάμα έχει καταφέρει στα τελευταία δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, να σημειώσει τουλάχιστον 5 κλεψίματα και 5 κοψίματα σε κάθε ένα από αυτά. Τελευταίο ανάλογο… back-to-back statline είχαμε δει από τον «Air Jordan». Οι δύο αθλητές λοιπόν, είναι οι μοναδικοί στα χρονικά του ΝΒΑ που έχουν καταφέρει να σημειώσουν τουλάχιστον 5 κλεψίματα και 5 κοψίματα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Εκτός των άλλων, η οξυδέρκεια και τα ασύλληπτα σωματικά προσόντα του Γουεμπανιάμα, του δίνουν τη δυνατότητα να αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τις αντίπαλες επιθέσεις, ενώ γενικότερα οι μέσοι όροι του είναι πρωτοφανείς, ειδικά για έναν «ρούκι».

Ο ψηλός των Σπερς μετράει 20.6 πόντους με 46.6% στα σουτ εντός πεδιάς, 31.8% στα τρίποντα, 81.4% στις βολές, 10.1 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 3.3 κοψίματα και 3.4 λάθη σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχής σε κάθε ένα από τα 51 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό