25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του στο πιο ιερό τζαμί για τους Σιίτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο μαυσωλείο του Ιμάμη Ρεζά στην πόλη Μασχάντ όπου είχε γεννηθεί ανακοινώθηκε δημόσια ο θάνατος του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα οχτώ άτομα το απόγευμα της Κυριακής.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο ηγέτης μας Αγιατολάχ Σαγιέντ Εμπραχίμ Ραϊσί, ο υπηρέτης του Ιμάμη Ρεζά, ο οποίος πριν από τρία χρόνια ανήμερα της γέννησης του Ιμάμη Ρεζά έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας μαρτύρησε το βράδυ της γέννησης του Ιμάμη Ρεζά» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Έξω από το τζαμί εκατοντάδες υποστηρικτές της ιρανικής κυβέρνησης οι οποίοι, σύμφωνα με τους New York Times έκαναν ολονυχτία, ξέσπασαν σε ουρλιαχτά και θρήνους όταν έγινε η ανακοίνωση.

Στο τζαμί, μάλιστα, υψώφθηκε μεσίστια μια μαύρη σημαία σε ένδειξη πένθους.

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Λίγη ώρα αργότερα το ιρανικό press TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την μεταφορά των σορών από το ελικόπτερο

Εκτός από τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλα επτά άτομα, τα οποία επίσης θεωρούνται νεκρά. Πρόκειται για τον κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, τον ιμάμη της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Mohammad Ali Alehashem καθώς και έναν πιλότο, τον συγκυβερνήτη, τον αρχηγό πληρώματος, τον επικεφαλής ασφαλείας και έναν άλλο σωματοφύλακα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό