16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η στιγμή που πελώρια κύματα «πνίγουν» στρατιωτική βάση των ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πελώρια κύματα «έπνιξαν» αμερικανική στρατιωτική βάση στις νήσους Μάρσαλ των ΗΠΑ προκαλώντας τον τρόμο σε στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και στο πολιτικό προσωπικό.

Σε βίντεο μέσα από τη στρατιωτική βάση φαίνονται τα μεγάλα κύματα να σπάνε πόρτες και να παρασέρνουν τραπέζια, καρέκλες αλλά και κάποια άτομα που προσπάθησαν να κρατηθούν από όπου βρήκαν για να σωθούν.

Το επεισόδιο συνέβη στις 9 το πρωί του Σαββάτου με τουλάχιστον ένα άτομο να τραυματίζεται και τον αμερικανικό Στρατό να απομακρύνει από τη βάση όλο το μη μάχιμο προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την στρατιωτική βάση τα κύματα σάρωσαν και δύο αεροδρόμια στην Ailinglaplap Atoll με τον πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για ζημιές που θα τα κρατήσουν κλειστά για αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έκαναν στρατιωτικοί που έλεγξαν την βάση, τα κύματα πλημμύρισαν το 1/3 των χώρων καθώς πέραν του εστιατορίου τα νερά μπήκαν και σε άλλα κτήρια αλλά και σε αποθήκες.

Σημειώνεται ότι στη βάση αυτή φιλοξενείται προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, καθώς αποτελεί τμήμα του πεδίου βολής βαλλιστικών πυραύλων «Ρόναλντ Ρίγκαν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό