16.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η στιγμή που ο Μενιάν δέχθηκε ρατσιστική επίθεση []

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φως της δημοσιότητας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, δέχεται ρατσιστική επίθεση από οπαδό της Ουντινέζε. Το περιστατικό έλαβε μέρος το Σάββατο βράδυ (20/01), στον αγώνα των δύο ομάδων, στον οποίο εν τέλει οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 3-2.

Ο Μενιάν αποχώρησε από το γήπεδο με μερικούς συμπαίκτες του, ενώ και αρκετοί ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας ενέκριναν την ενέργεια του. Ο πορτιέρε της Μίλαν, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, είχε ενημερώσει τον διαιτητή της αναμέτρησης και αφού δεν έπραξε κατασταλτικά, αποφάσισε να πάρει την… τύχη στα χέρια του.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, οι παίκτες των «ροσονέρι» επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και νίκησαν… και τον ρατσισμό, πέρα από την Ουντινέζε, χάρις στο buzzer-beater του Νόα Οκάφορ. Πλέον, στα social media κυκλοφορεί ένα βίντεο από την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γάλλος, μετά το γκολ των γηπεδούχων.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο έτσι. Στο πρώτο ελεύθερο άκουσα ήχους μαϊμούς και δεν είπα τίποτα, το ίδιο συνέβη και στην δεύτερη εκτέλεση άουτ, έτσι ενημέρωσα τον πάγκο και τον τέταρτο διαιτητή. Θα πρέπει να υπάρξουν πολύ αυστηρές ποινές για αυτά τα φαινόμενα, με τον να μιλάμε απλά δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες», τόνισε ο Μενιάν σε δηλώσεις που έκανε. Ο δήμαρχος του Ούντινε σκοπεύει να τον κάνει επίτιμο δημότη, σε μία ένδειξη συμπαράστασης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό