19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η Ρωσία λαμβάνεται και πάλι στα σοβαρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε ότι ο διεθνής ρόλος της Μόσχας ενισχύθηκε από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η «στρατιωτική ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία έχει ήδη εκπληρώσει ένα καθήκον, έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram. «Τώρα υπολογίζουν  σοβαρά τη Ρωσία. Όπως και με τη Σοβιετική Ένωση. Και από ορισμένες απόψεις ακόμη πιο σοβαρά, αν κρίνουμε από το πακέτο κυρώσεων»,πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν.

«Αυτό ήταν διαφορετικό πριν από λίγο καιρό», συνέχισε ο Μεντβέντεφ. «Αν και η Ρωσία συμμετείχε στις συνεδριάσεις της G8 των μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου, δεν την προσκαλούσαν  σε ορισμένες συναντήσεις των άλλων επτά, όταν συζητούσαν θέματα οικονομικής και αμυντικής πολιτικής των δυτικών χωρών»

Από την αρχή του πολέμου, ο Μεντβέντεφ επιτίθεται τακτικά στη Δύση με σκληρή γλώσσα. Πιο πρόσφατα, είχε προειδοποιήσει για πυρηνικό πόλεμο σε σχέση με τις έρευνες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. «Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο είναι από μόνη της παράλογη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει «απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό