14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ρωσία δεν πρόκειται να καταλάβει την Ουκρανία, σημαντική η νίκη στη Χερσώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «σημαντική νίκη» την ανακατάληψη της πόλης της Χερσώνας από τους Ουκρανούς στρατιώτες, ωστόσο εκτίμησε πως ο πόλεμος θα «επιβραδυνθεί» λόγω της έλευσης του χειμώνα.

«Νομίζω ότι θα δούμε τα πράγματα να επιβραδύνονται λόγω του χειμώνα αλλά νομίζω ότι η έκβαση της σύγκρουσης μένει να φανεί, εκτός από το ότι είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να καταλάβει» την Ουκρανία, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους από το Μπαλί της Ινδονησίας.

Η απώλεια της Χερσώνας, η οποία βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο από τα πρώτα στάδια του πολέμου, είναι μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τη Ρωσία.

«Η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα καταδεικνύει το απίστευτο θάρρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αλλά δείχνει επίσης τη σημασία της συνεχούς υποστήριξής μας προς την Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Χερσώνα πέρασε στον έλεγχο της Μόσχας τον Μάρτιο, σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ρωσίας στον πόλεμο. Η περιοχή ήταν επίσης μία από τις τέσσερις που που προσαρτήθηκαν μετά τα αυτοαποκαλούμενα δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Πηγές, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό