22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ρωσία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

Από την επίθεση τολάχιστιν 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 89 έχουν τραυματιστεί, με αρκετούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάταση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν προγραμματισμένη επιχείρηση για το Κραματόρσκ την Παρασκευή.

VIA REUTERS/MINISTRY OF DEFENCE OF UKRAINE

Νωρίτερα την ευθύνη για την επίθεση αρνήθηκε επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το ρωσικό υπουργείο φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο πύραυλος που χτύπησε τον σταθμό ήταν τύπου που χρησιμοποιεί μόνο ο ουκρανικός στρατός και παρόμοιος με εκείνον που έπληξε το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου.

Στο ίδιο πνεύμα και ο διοικητής των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, Εντουάρ Μπασουρίν, ο οποίος αποδοκίμασε τις αναφορές για την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων Tass κάνοντας λόγο για ουκρανική «πρόκληση».

Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ρωσική κυβέρνηση αρνείται επίμονα ότι στοχεύει αμάχους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό