20.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η ρεμπέτισσα Μαριώ αποκαλύπτει πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό της όνομα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γνωστή ρεμπέτισσα Μαριώ μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, για το πώς βγήκε το καλλιτεχνικό της όνομα,, για το λόγο που δεν αποχωρίζεται ποτέ το κομπολόι της, ενώ αποκαλύπτει κι αν έχει σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψει το τραγούδι.

«Λέω ρεμπέτικα, λέω όμως και παλιά, Μαίρη Λίντα, Λίτσα Διαμάντη», είπε η γνωστή τραγουδίστρια ως καλεσμένη σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Ο μπαμπάς μου είχε κομπολόι. Δεν το αποχωρίζομαι ποτέ. Η κόρη μου δεν θέλει να το έχω. “Άντε με το κομπολόι στα χέρια”, μου λέει», εξομολογείται η Μαριώ.

Σε ερώτηση αν ποτέ σκέφτηκε να παρατήσει το τραγούδι, από κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισε, η γνωστή τραγουδίστρια, απάντησε: «Όχι, ποτέ. Έχω ακόμη υποχρεώσεις. Κοίταξε, στην Αθήνα ας πούμε δεν έχω δικό μου σπίτι. Αν έρθω εδώ πρέπει να δουλεύω. Πώς θα γίνει. Στη Θεσσαλονίκη να πάω και να κάθομαι; Δεν έχει πια μαγαζιά η Θεσσαλονίκη όπως είναι η Αθήνα. Κακά τα ψέματα. Όλες οι ευκαιρίες είναι στις πρωτεύουσες».

 Η Μαριώ όμως αποκάλυψε και πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό της όνομα. «Πριν πάω στην Καλύβα, δούλευα στον Τζόνι τον Στάκα, στο Πλαγιάρι. Εκεί ήταν ένας τραγουδιστής που έπαιζε κιθάρα, ο γιος Στάκας. Κάποια στιγμή εγώ έπλενα τα ρούχα στο σπίτι μας, σταματάει αυτός και λέει: “Σας παρακαλώ, θέλω κάποια κυρία Μαίρη που τραγουδάει”. Λέει η πεθερά μου, “εδώ είναι”. Τότε λέει εκείνος “θα έρχομαι να την παίρνω και θα σας τη φέρνω εγώ μόλις σχολάμε”. Εκείνος λοιπόν με βάφτισε “Μαριώ, η πονεμένη αγρότισσα της Μακεδονίας”, γιατί έμαθε ότι δούλευα και στα χωράφια, στα βαμβάκια. Έτσι έμεινε το όνομα “Μαριώ”».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό