27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η πρώτη συνεδρίαση της «ομάδας Αχτσιόγλου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατάσταση στην Κουμουνδούρου παραμένει εκρηκτική με την πλευρά της ηγεσίας να είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος

Του Αντώνη Αντζολέτου

Η ομάδα των στελεχών που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών έχει «ανάψει τις μηχανές». Το πρώτο «ξύπνημα» ήρθε με την κοινή ανακοίνωση της πρώην υπουργού Εργασίας και των δυο «σωματοφυλάκων», Νάσου Ηλιόπουλου και Αλέξη Χαρίτση, με την οποία ζητούσαν άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευση του Συνεδρίου χτυπώντας «καμπανάκι» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα.

Η κατάσταση στην Κουμουνδούρου παραμένει εκρηκτική με την πλευρά της ηγεσίας να είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος και να κόψει κάθε γέφυρα με τα τέσσερα στελέχη που παρέπεμψε στο Πειθαρχικό, αλλά και με όσους συνεχίζουν να επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη από δημόσιο βήμα.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή πανελλαδική συνεδρίαση του συγκεκριμένου μπλοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η αγωνία για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την κρίση που διέρχεται και τις διαλυτικές τάσεις που επικρατούν. Τα στελέχη συζήτησαν τις βασικές αντιπολιτευτικές αιχμές απέναντι στην κυβέρνηση και τις αναγκαίες προγραμματικές προτεραιότητες που πρέπει να αναδειχθούν.

Τη συνεδρίαση της «ομάδας Αχτσιόγλου» απασχόλησε πολύ η πορεία προς το Συνέδριο και η παρουσία που θα έχουν το επόμενο διάστημα για την υπεράσπιση της δημοκρατικής κομματικής λειτουργίας, καθώς και ο σαφής πολιτικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι πως το κόμμα πρέπει να προχωρήσει με ψυχραιμία και σοβαρότητα στον προσυνεδριακό διάλογο, μακριά από λογικές εσωτερικών εχθρών και εκκαθαρίσεις.

Στόχος είναι στην Κεντρική Επιτροπή με σεβασμό και τηρώντας τους κανόνες να συζητηθούν ανοιχτά οι πολιτικές εξελίξεις και οι υπαρκτές διαφωνίες. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό