16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η πρόβλεψη της μετεωρολόγου του flash.gr Ελίνας Καρέτσου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος και θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία και κατά τόπους πιο αυξημένες.

Πιο αναλυτικά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά και την ανατολική Στερεά, όπου εκείνες τις ώρες αναμένονται λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς και κατά τόπους και τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό