16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η πρόβλεψη της Ελίνας Καρέτσου

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Κυριακή, ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες, ωστόσο, στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, στα δυτικά και βορειοδυτικά και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και το Ιόνιο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ στο βόρειο Ιόνιο, και κυρίως στην περιοχή της Κέρκυρας, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά και από τα βόρεια σε βόρειους με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 29 βαθμούς και κατά τόπους θα αγγίξει και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό