24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η προσγείωση του «Ελ. Βενιζέλος», οι «εγκλωβισμένοι» του ΟΤΕ και το «θέατρο του παραλόγου» με τα POS – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε τροχιά… προσγείωσης το «Ελ. Βενιζέλος»

Στο «διάδρομο προσγείωσης» φαίνεται να εισήλθε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

·         Η μετοχή διολισθαίνει τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας κάποια δυσφορία στο ήδη αρνητικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των μικροεπενδυτών που έλαβαν πολύ λίγα τεμάχια στην πρόσφατη IPO.

·         Προφανώς, όπως πληροφορούμαστε ο τίτλος διανύει περίοδο αναπροσαρμογής.

·         Πολλά χαρτοφυλάκια που έλαβαν αμελητέα τεμάχια φεύγουν, με τους υφιστάμενους να θέλουν να τα πάρουν κοντά στην τιμή της IPO.

·         Ήτοι στα 8,20 ευρώ.

————

Οι «εγκλωβισμένοι» των 14 ευρώ του ΟΤΕ…

·         Σχεδόν ένα ευρώ έχει πάρει ο ΟΤΕ από την συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου, όταν και διακίνησε πάνω από 1,3 εκατ. τεμάχια.

·         Από τα 12,86 ευρώ φαίνεται ότι ο Οργανισμός έδειξε να αντιδρά και να διαχειρίζεται μάλιστα τις εντολές πώλησης αρκετών εγκλωβισμένων που εισήλθαν μόλις η μετοχή έχασε τα 14 ευρώ.

·         Σε λίγες ημέρες άλλωστε αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις.

·         Στις 22 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του 2023, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι εμφανώς καλύτερα από τα περσινά.

·         Επίσης, η διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει μέρισμα 0,70-0,72 ευρώ, ήτοι καθαρό μεταξύ 0,65-0,70 ευρώ ανά μετοχή.

… και το σίριαλ μιας πώλησης

·         Στο άλλο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τον ΟΤΕ, την πώληση της Telekom Mobile Romania, ίσως η αγορά θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες ακόμη.

·         Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας θέλει να μάθει την πηγή των χρημάτων για την πιθανή εξαγορά της Telekom Mobile από την Quantum Projects.

·         Μιας εταιρείας που ελέγχεται από τον Adrian Tomsa, του ομίλου Clever Media.

·         Και αυτό διότι θέλει να υπάρχουν στην εν λόγω αγορά τουλάχιστον 4 πάροχοι, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση.

·         Επίσης, έχει ζητήσει το επιχειρηματικό σχέδιο, προκειμένου να διαπιστώσει την ικανότητα του επενδυτή να εξασφαλίσει τη λειτουργία της Telekom, η οποία δεν τα πηγαίνει καλά.

·         Η έγκριση, όπως μαθαίνουμε, έχει «κολλήσει» και σε άλλους θεσμούς της Ρουμανίας, καθώς έχουν εγερθεί ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

————-

Το «δίλημμα» των πολυεθνικών

·         Με το όπλο… ανά χείρας βρίσκονται οι εταιρείες παιδικών τροφών εν αναμονή έναρξης των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας.

·         Ο τρόπος που θα εφαρμοστούν και κυρίως η επίδρασή τους στην κατανάλωση αλλά και στα περιθώρια κέρδους θα καθορίσουν εάν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

·         Πληροφορούμαστε πως οι νομικοί σύμβουλοι των εταιρειών έχουν εισηγηθεί θετικά στην προσφυγή, υποστηρίζοντας πως ειδικά το μέτρο του πλαφόν είναι προβληματικό.

·         Και αυτό γιατί προσκρούει στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού…

·         Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν οι επιχειρήσεις που είναι κυρίως πολυεθνικές επιλέξουν την μετωπική με την κυβέρνηση…

·         Και μια κυβέρνηση που πολιτικά κυριαρχεί…

————–

«Πάρτε το μηδέν»… για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

·         Με «θέατρο του παραλόγου» μπορεί να παρομοιάσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

·         Η στήλη λαμβάνει αρκετές καταγγελίες από επαγγελματίες που αδυνατούν να «συνεννοηθούν» με τους παρόχους τους, προκειμένου να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα της διασύνδεσης.

·         Κάποια μάλιστα παρότι έχουν δώσει τη σχετική εντολή, ενημερώνονται από την ΑΑΔΕ ότι δεν έχει προχωρήσει η διασύνδεσή τους. Κάνοντάς τους «πυρ και μανία».

·         Μάταια κάποιοι δύσμοιροι επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τους παρόχους τους για να ζητήσουν εξηγήσεις…

·         Οι πάροχοι είναι εξαφανισμένοι και δεν απαντάνε στα τηλέφωνα ενώ στην ΑΑΔΕ δηλώνουν αναρμόδιοι για συμβουλές!

·         Ο μόνος δρόμος ίσως που έχουν είναι η καταγγελία για να μπορέσουν να ζητήσουν… τα ρέστα στην απευκταία περίπτωση που τους επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο.

·         Πηγές που γνωρίζουν επισημαίνουν πως στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό