17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η προοπτική της χερσαίας εισβολής βυθίζει σε χαμηλό 11 ετών το σέκελ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε χαμηλό 11 ετών υποχώρησε το ισραηλινό νόμισμα έναντι του δολαρίου την Πέμπτη, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι πλησιάζει η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, το σέκελ υποχωρούσε 0,44% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται το απόγευμα στα 4,08 ανά δολάριο.

Η τελευταία φορά που το η συναλλαγματική ισοτιμία είχε διαμορφωθεί σε αυτά τα επίπεδα ήταν τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η αξία του σέκελ έχει μειωθεί πάνω από 6% από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία το Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Ωστόσο, το νόμισμα υποχώρησε περαιτέρω την Πέμπτη μετά την είδηση ​​ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε περιορισμένη χερσαία επιχείρηση τη νύχτα στη βόρεια Γάζα και αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση.

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ ως συνέπεια των επιπτώσεων του πολέμου στην οικονομία, τους θεσμούς και τα δημόσια οικονομικά.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό